Vi skaber
resultater

CNC-tekniker

CNC-tekniker og CNC-assistent

Kan du lide at arbejde med præcision og omhyggelighed? Vil du gerne arbejde med programmering og har du en forkærlighed for metal og vil du gerne arbejde med de store computerstyrede maskiner så er CNC-teknikuddannelsen noget for dig.  

Arbejdsgangen 

På uddannelsen til CNC-tekniker lærer du om, hvordan metal kan formes i computerstyrede maskiner. Du lærer at arbejde med forskellige computerstyrede værktøjsmaskiner, der kan bearbejde metal til både de største dele i en vindmølle ned til den mindste del i en motor. Du lærer at dreje, fræse og bore i metal, og at programmere maskinerne. Du arbejder med forskellige emner og produkter, og får erfaring med at finde fejl på de automatiske anlæg, ligesom du skal kunne udskifte maskindele. Helt specifikke krav og tegninger er din rettesnor, så her er det vigtigt at have sans for selv den mindste detalje. 

Uddannelsen indeholder både skole og praktik, og på skolen får du undervisning i fag som CNC-teknisk bearbejdning, datastyret bearbejdning samt fagtegning. Fag som måleteknik og materialeforståelse kommer også på skemaet. 

I fremtiden har du eksempelvis mulighed for at arbejde på store virksomheder i metalindustrien, og du kan også vælge at arbejde på mindre maskin- og værktøjsvirksomheder.

Info
Startdato på GF2:

12. august 2019

20. januar 2020

- I Sønderborg 

Navn: CNC-tekniker
Varighed: CNC-tekniker: 2½ år
Trin og specialer: CNC-assistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
Økonomi: SU og elevløn
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
12.06.19 / Generel,Erhvervsuddannelse & Vis alle Du kan nå det endnu Ansøg om kvoteplads til uddannelserne: Bygningsmaler - Ernæringsassistent - Lager og terminal Læs mere »
Se alle nyheder »