Vi skaber
resultater

CNC-tekniker

CNC-tekniker og CNC-assistent

Kan du lide at arbejde med præcision og omhyggelighed? Vil du gerne arbejde med programmering og har du en forkærlighed for metal og vil du gerne arbejde med de store computerstyrede maskiner så er CNC-teknikuddannelsen noget for dig.  

Arbejdsgangen 

På uddannelsen til CNC-tekniker lærer du om, hvordan metal kan formes i computerstyrede maskiner. Du lærer at arbejde med forskellige computerstyrede værktøjsmaskiner, der kan bearbejde metal til både de største dele i en vindmølle ned til den mindste del i en motor. Du lærer at dreje, fræse og bore i metal, og at programmere maskinerne. Du arbejder med forskellige emner og produkter, og får erfaring med at finde fejl på de automatiske anlæg, ligesom du skal kunne udskifte maskindele. Helt specifikke krav og tegninger er din rettesnor, så her er det vigtigt at have sans for selv den mindste detalje. 

Uddannelsen indeholder både skole og praktik, og på skolen får du undervisning i fag som CNC-teknisk bearbejdning, datastyret bearbejdning samt fagtegning. Fag som måleteknik og materialeforståelse kommer også på skemaet. 

I fremtiden har du eksempelvis mulighed for at arbejde på store virksomheder i metalindustrien, og du kan også vælge at arbejde på mindre maskin- og værktøjsvirksomheder.

Info
Startdato på GF2: 17.01.19
Startdato på Industriel produktion & mekanik 12.08.19
Navn: CNC-tekniker
Varighed: CNC-tekniker: 2½ år
Trin og specialer: CNC-assistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
Økonomi: SU og elevløn
Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
21.09.18 / Generel & Erhvervsuddannelse EUD student - en hurtig vej ud i virkeligheden Er du student og har lyst til et job, hvor du bruger både hoved og hænder, og hvor du får en alsidig hverdag? Så er EUD student lige noget for dig. Læs mere »
Se alle nyheder »