Vi skaber
resultater

CNC-tekniker

CNC-tekniker og CNC-assistent

Kan du lide at arbejde med præcision og omhyggelighed? Vil du gerne arbejde med programmering og har du en forkærlighed for metal og vil du gerne arbejde med de store computerstyrede maskiner så er CNC-teknikuddannelsen noget for dig.  

Arbejdsgangen 

På uddannelsen til CNC-tekniker lærer du om, hvordan metal kan formes i computerstyrede maskiner. Du lærer at arbejde med forskellige computerstyrede værktøjsmaskiner, der kan bearbejde metal til både de største dele i en vindmølle ned til den mindste del i en motor. Du lærer at dreje, fræse og bore i metal, og at programmere maskinerne. Du arbejder med forskellige emner og produkter, og får erfaring med at finde fejl på de automatiske anlæg, ligesom du skal kunne udskifte maskindele. Helt specifikke krav og tegninger er din rettesnor, så her er det vigtigt at have sans for selv den mindste detalje. 

Uddannelsen indeholder både skole og oplæring, og på skolen får du undervisning i fag som CNC-teknisk bearbejdning, datastyret bearbejdning samt fagtegning. Fag som måleteknik og materialeforståelse kommer også på skemaet. 

For at starte på CNC-tekniker uddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.  

I fremtiden har du eksempelvis mulighed for at arbejde på store virksomheder i metalindustrien, og du kan også vælge at arbejde på mindre maskin- og værktøjsvirksomheder.

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2025

Navn: CNC-tekniker
Varighed: CNC-tekniker: 2½ år
Trin og specialer: CNC-assistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning. For at starte på uddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om læreplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads. Mulighed for skoleoplæring (SOP) og ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Fakta boks

Der er mulighed for at søge kvoteplads.

 

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
08.05.24 / Vis alle,AMU / Efteruddannelse,Teknisk Gymnasium,EUX,Erhvervsuddannelse & Generel Vi ønsker alle en strålende Kristi himmelfart fyldt med solskin! Husk, skolen holder lukket den 9. og 10. maj. Læs mere »
Se alle nyheder »