Vi skaber
resultater

Træfagenes byggeuddannelse

Tømrer, gulvlægger og tækkemand - tømrer udbydes også som EUX

Får lugten af friske træbjælker det til at krible i dine fingre? Kan du ikke se på et stykke træ uden straks at tænke, hvad du kan lave det om til? I så fald er Træfagenes byggeuddannelse sandsynligvis det helt rette valg for dig.

Uanset hvilket af specialerne du vælger, lærer du alt om, hvordan du laver byggekonstruktioner, og du kommer til at arbejde med mange forskellige byggematerialer som f.eks. træ, aluminium, kork og vinyl.

Du kommer også til at arbejde med tekniske tegninger over forskellige konstruktioner. Du uddannes bl.a. i at fremstille vinduesrammer og tagkonstruktioner og lærer også at lægge gulv. Derudover introduceres du til tækkemandens arbejdsopgaver. Du får sans for detaljerne og udvikler et nøje øje for, hvordan det du laver, kommer til at passe ind i omgivelserne.

Og har du udlængsel eller trænger du til flere udfordringer kan du planlægge med at tage en del af uddannelsen som oplæring et sted ude i verden. Vi har haft tømrerlærlinge sendt ud til bl.a. Norge, Frankrig og Skotland - og vi har såmænd også haft en der var i oplæring på Hawaii :).

Det vil du lære

Uddannelsens giver dig masser af kompetencer, så det i fremtiden er dig, der kan vurdere hvilke materialer og hvilken konstruktion, der er bedst i forhold til netop den opgave, du skal løse.

Info
Startdato på GF2:

5. august 2024

- i Aabenraa

20. januar 2025

- i Aabenraa, Sønderborg og Haderslev

- også som EUX i Aabenraa

Navn: Træfagenes byggeuddannelse (tømrer).
Varighed: 3½ - 4 år
Trin og specialer: Tømrer, gulvlægger og tækkemand. Specialerne gulvlægger og tækkemand kan du tage grundforløbet på EUC Syd. Resten af uddannelsen foregår på en anden teknisk skole.
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skoleoplæring (SOP), ny mesterlære og eux.
Økonomi: SU og elevløn.
Fakta boks

EUD STUDENT Er du student, kan du kombinere dine boglige færdigheder med faglige kompetencer og tage uddannelsen til Tømrer. Du får merit for de fag, du allerede har bestået på dit gymnasiale forløb, og grundforløbet tager derfor kun 12 uger, hvor andre skal have 20 uger. Læs mere her:

http://ligeud.nu/toemrer/

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa
Haderslev Christen Kolds Vej 20 6100 Haderslev
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Nyheder

31.01.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Succesfuldt Åbent hus i Tønder og Aabenraa Tak til alle jer, som kiggede forbi - det var en sand fornøjelse at have jer med! Læs mere »
Se alle nyheder »