Vi skaber talenter

Velkommen til EUC Syd Haderslev

Erhvervsuddannelsescenter Syd i Haderslev er placeret i smukke omgivelser på Christen Kolds Vej 20, med udsigt over Haderslevs nord/østlige område.

Til dagligt forefindes der i omegnen af 300 elever, fordelt på både erhvervsuddannelser og det tekniske gymnasium.
Skolen blev indviet den 25. maj 1985, og er udbygget og moderniseret løbende, i årene derefter. Du vil forefinde gode værksteder og laboratorier, hvor du kan udfolde dine evner både teoretisk og praktisk.

Der er et aktivt elevråd, som afvikler sociale aktiviteter, såsom fredagscafeer, LAN partys, konkurrencer mm.

Vores kantine har fokus på grønt, økologi, mindre forbrug af bl.a. salt, og har et bredt udbud både til frokost og middag.

Til adressen er der tilknyttet et skolehjem med 16 værelser samt stort auditorium, som kan rumme op til 150 personer, til afvikling af kurser, foredrag mm.

Studiebyen Haderslev:

Vil du gerne vide, hvad Haderslev som studieby kan tilbyde dig af fx:

  • Ungdomsuddannelser
  • Videregående uddannelser
  • Kultur- og sportsbegivenheder
  • Studieboliger
  • Job- og praktikmuligheder
  • Foreninger og sportsaktiviteter
  • Natur

Så klik dig ind på Studiebyenhaderslev.dk.

Der finder du også en masse andre informationer om, hvordan studielivet i Haderslev er.

Historie:

Haderslev Haandværker- og Industriforening har siden 1878 støttet lærlingeuddannelserne. Malerlauget i byen oprettede allerede dette år en tegnestue, hvor man tilbød undervisning for malerlærlinge tre aftner om ugen. Kort efter oprettede også Smedelauget sin egen fagskole.

Den Iversenske Haandværkerskole, der var blevet oprettet af Marie M. Iversen i 1842 som søndagsskole, underviste i tegning, regning, skrivning og stiløvelser. Skolen benyttede undervisningslokaler på Friedrichschule i Nørregade, og var frem til 1890 den eneste håndværkerskole i byen. Der var et tæt samarbejde mellem skole og håndværkerforening. Det var dog ikke alle, der var tilfredse med undervisningskvaliteten, og i 1911 fremsendte landråd Dryander et udkast til en håndværkerskole i Haderslev. Planerne for håndværkerskolen blev sat i værk, og skolebygningen i Laurids Skaus Gade 14 blev indrettet. Efter planen skulle de første lærlinge modtage undervisning fra november 1914, men dette blev forhindret af 1. verdenskrigs udbrud.

Allerede før genforeningen tog håndværkerforeningen fat på arbejdet med at få oprettet en teknisk skole i Haderslev, efter samme princip som i Danmark.
I oktober 1920 kunne foreningens formand oplyse at der var oprettet en teknisk skole, og at der var 122 elever. Undervisningen foregik på Louiseskolen, hvor byrådet havde stillet lokaler til rådighed.
Forholdene på Louiseskolen var ikke tidssvarende, og i 1921 opstod ønsket om en ny bygning. Den 31. august blev Haandværkerforeningens tekniske skole indviet på Lembckesvej, dette med 280 lærlinge. På denne adresse blev der undervist lærlinge indtil flytningen til Christen Kolds Vej, dog har der også på andre adresser i byen været benyttet lokaler til uddannelse af håndværker- og industrilærlinge, heriblandt på Fjordagervej og Ole Rømersvej.

Ovenstående er bl.a.uddrag fra: For håndværkernes bedste.

 

 

Find den rette vej her

Med adresser i Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder er EUC Syd en af Sønderjyllands største uddannelsesinstitution – og vi mener det, når vi siger, at vi uddanner handlekraft.

Nyheder

21.06.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX & Vis alle Kom og besøg os og hør om 𝗗𝗜𝗡𝗘 𝗠𝗨𝗟𝗜𝗚𝗛𝗘𝗗𝗘𝗥 𝗙𝗢𝗥 𝗔𝗧 𝗨𝗗𝗗𝗔𝗡𝗡𝗘 𝗗𝗜𝗚 til Bygningsmaler, Murer, Tømrer, Gastronom eller Ernæringsassistent. Læs mere »
Se alle nyheder »

Kommende begivenheder

01.07.24 Optagelsesprøve til erhvervsuddannelser med start i august 2024 Dansk og matematik Læs mere »
Se alle begivenheder »