Vi skaber resultater

Industritekniker

Industritekniker produktion, Industritekniker maskin og Industriassistent - udbydes også som EUX

Er du et praktisk menneske som også godt vil kende til teorien bag, så tjek lige uddannelsen som industritekniker af – det kunne være noget for dig, for du bliver en form for teknisk altmuligmand, der kender, kan installere og vedligeholde på maskinerne. 

Det vil du lære 

Industriteknikeren er uddannet til at programmere og indstille maskinerne, du planlægger produktionsforløb og betjener produktionsanlæggene. Du har typisk fingrene i de helt store maskiner fx kraner, skibsmotorer og computerstyrede produktionsanlæg der kan dreje, bore og fræse i metal og du opbygger el-tekniske, væsketryk- og lufttrykbaserede kredsløb.

Mange maskiner styres i dag af computere, så en vigtig del er planlægning og programmering af produktionsforløb på CNC-styrede maskiner og produktionsanlæg (CNC står for 'computer numerical control' og betyder computerstyring af maskiner).

Som industritekniker lærer du at opstille maskinerne og om fejlfinding, fejlretning og reparation, når de går i stykker.

Gennem uddannelsen får du både håndværksmæssige fag som fx fræsning og svejsning og mere teknologiske fag som programmering af computerstyrede maskiner (cnc) og fx produktudvikling.

Industriteknikeren er den moderne maskinarbejder. Som industritekniker arbejder du typisk i større virksomheder inden for jern-, plast- eller metalindustrien - det kunne også være i autobranchen, på slagterier eller i tobaksvirksomheder, hvor de har et stort produktionsapparat. 

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2020 og 

10. august 2020 

- i Sønderborg

 

Navn: Industritekniker
Varighed: Industritekniker produktion: 5½ år, Industritekniker maskine: 4 år Trin: Industriassistent 2 år
Trin og specialer: Trin: Industriassistent 2 år
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
Økonomi: SU og elevløn
Garanti for læreplads

Der er lærepladsgaranti for elever, der har gennemført 2. del af grundforløbet.

Som elev skal du stadig selv søge læreplads, men lykkes det ikke, matcher vi dig med en af industriens virksomheder i netværket.

- Og det er attraktivt at vælge uddannelsen, for der er også gode jobmuligheder, når du er færdiguddannet.

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Nyheder

21.10.19 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Vores ene vicedirektør har fået nyt job 15 år på EUC Syd Læs mere »
Se alle nyheder »