Vi skaber resultater

Industritekniker

Industritekniker produktion, Industritekniker maskin og Industriassistent

Er du en teknisk person, så se lige uddannelsen som industritekniker - det kunne være noget for dig.

Det vil du lære 

Som industritekniker er to dage sjældent ens. Du bliver uddannet til at håndtere krævende opgaver, hvor den enkelte metal- og plastløsning skal tilpasses præcist til formålet. Det kræver, at du kan tænke kreativt, men også at du kan omsætte idé til virkelighed ved at programmere højteknologiske maskiner nøjagtigt i forhold til en opgave.

Som industritekniker kan du komme til at arbejde med alt fra helikoptere og skibsmotorer til industrirobotter og produktion af små metaldele til alle mulige typer af produkter. Industriteknikere lærer nemlig at arbejde med alle former for maskiner, der kan dreje, bore eller fræse i metal. Det handler både om at kunne programmere, installere og reparere maskiner, som er computerstyrede.

I løbet af uddannelsen lærer du, hvordan metal kan formes med hjælp fra computerstyrede maskiner – såkaldte CNC-maskiner. En vigtig del af undervisningen går derfor ud på at produktudvikle enkeltdele i metal og plast samt programmere maskinen, så den ved, hvor den skal bore, dreje og fræse i råmaterialet.

Som industritekniker vil dine primære opgaver være at:

  • Fremstille maskiner, maskindele og produktionsanlæg via computerteknologi, men også ind imellem manuel drejning og fræsning.
  • Opstille, indstille og programmere computerstyrede maskiner.
  • Kontrolmåle på en 3D målemaskine, samt anden dokumentation.
  • Holde dig opdateret med den seneste teknologi og viden på området.

Som industritekniker indstiller og programmerer du de computerstyrede maskiner. Du opstiller maskinerne og gennemfører produktionen. Den kan foregå ved hjælp af cnc-drejebænke, cnc-fræsere og cnc-boremaskiner og integrerede produktionsanlæg.

Industriteknikeren blive typisk ansat på fx metalfabrikker, værktøjsfabrikker eller i plastindustrien, alt efter hvilket speciale virksomhederne har.

Med en uddannelse som industritekniker kan du videreuddanne dig til Industritekniker Produktion, produktionsteknolog, maskinmester, eller ingeniør.

 

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2025

Navn: Industritekniker
Varighed: Industritekniker produktion: 5½ år, Industritekniker maskine: 4 år Trin: Industriassistent 2 år
Trin og specialer: Trin: Industriassistent 2 år
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skoleoplæring (SOP) og ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Garanti for læreplads

 

Det er attraktivt at vælge uddannelsen, for der er gode jobmuligheder, når du er færdiguddannet, og du kan videreuddanne dig til fx produktionsteknolog, maskinmester, eller ingeniør. Se mere på Adgangskortet.

 

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Nyheder

31.01.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Succesfuldt Åbent hus i Tønder og Aabenraa Tak til alle jer, som kiggede forbi - det var en sand fornøjelse at have jer med! Læs mere »
Se alle nyheder »