Vi skaber
resultater

Boss Ladies

EUC Syd samarbejder med Boss Ladies, som er et nationalt forandringsprojekt, der arbejder for at udfordre stereotyper og skabe kulturforandringer på erhvervsuddannelsernes tekniske fag i industrien, bygge-, anlægs- og installationsbranchen, samt i de maritime fag.

Samfundet har brug for kvalificeret faglært arbejdskraft, fordi i 2030 vil der mangle 99.000 faglærte medarbejdere. Boss Ladies prøver at få flere kvinder i mandsdomineret fag, på den måde udfordre de den stereotype opfattelse af at ”Piger går i gymnasiet, drenge skal ud på byggepladsen”. Kvinder udgør kun 4-5% af arbejdsstyrken inden for de tekniske erhvervsuddannelser, så der er et stort uudnyttet potentiale i at tiltrække og fastholde kvindelige talenter. Mange kvinder som går imod strømmen og vælger en karriere indenfor de mandsdominerede håndværksfag, oplever at de er den første og eneste kvinde på byggepladsen eller i produktionshallen.

 

Lige nu har Boss Ladies et ambassadørkorps på mere en 350 unge kvindelige lærlinge og faglærte, som baner vejen for at fremtidens unge kvinder kan føle sig accepteret i skurvognene og værkstederne. Samtidig samarbejder Boss Ladies med virksomheder og erhvervsskoler rundt i landet, for igennem intensiverede diversitetsforløb og undervisningsforløb for lærere, vejledere og ledere ruster de skoler og virksomheder til at tiltrække og fastholde flere kvinder i de tekniske håndværksfag. 

Se mere på Boss Ladies hjemmeside: https://www.boss-ladies.dk/

 

Billeder er taget af mette@foreningendivers.dk 11. juni 2022

Billeder er taget af mette@foreningendivers.dk / 11. juni 2022

 

Billeder er taget af mette@foreningendivers.dk / 11. juni 2022