Vi skaber talenter

Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge der tager en erhvervsuddannelse

I løbet af efteråret er der talrige regionsmesterskaber inden for de mange forskellige uddannelser, der er tilmeldt Skills. Hvert fag sender sammen med de øvrige deltagende skoler i regionen de dygtigste elever - det er elever, som har topkarakterer og bedømmes af både deres praktikvirksomhed og af deres lærere som særligt talentfulde, skarpe og motiverede. 

Den elev der bliver regionsmester, løser på tid en kompliceret og mangefacetteret opgave inden for sit fag. Det kræver koncentration, kundskab og snilde i en grad, så selv udlærte svende, ville få sved på panden.

DM til januar 2018

Den dygtigste elev, den ene der vinder regionsmesterskabet, går herfra videre til DM, hvor ca. 300 unge mødes og kæmper om at blive den absolut bedste inden for deres fag - og der er denne gang 42 fag tilmeldt.

Vinder man DM, er det den direkte adgang til World Skills, der afholdes hvert andet år – næste gang er i 2019, hvor det er Rusland der er vært. 

Regionsmesterskaberne, der går forud for DM, fandt sted i løbet af efteråret 2017.

Når de forskellige vindere er fundet, afholder nogle fag bootcamps, hvor regionsmesteren med sin lærer eller en anden coach træner forskellige faglige finurligheder, får styr på svage punkter og strategier op til DM.

DM i Skills finder sted den 18.-20. januar 2018 i MCH Arena i Herning

Når DM i Skills begynder torsdag 18. januar klokken 9.00 er det med en åbningsceremoni ved undervisningsminister Merete Riisager.

Og det slutter lørdag den 20. januar kl. 15.30, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen kårer de nye Danmarksmestre.

Ved det seneste DM i Skills, der blev afholdt i januar 2017 i Gigantium i Herning, besøgte 62.800 mennesker DM i Skills i løbet af de tre dage, det varer. Det gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark. DM i Skills har haft konstant vokseværk siden det første DM i 2011. Da var der 180 deltagere og 23 konkurrencefag, og der kom 12.500 tilskuere. I 2016 var der tilmeldt 350 deltagere, 36 konkurrencefag og 20 demonstrationsfag nye rekorder, kun 2015's publikumsrekord på 68.000 besøgende, blev ikke overgået.

Skills Denmark 

Skills Denmark arbejder med bl.a. talentudvikling og arrangerer de årlige mesterskaber. Læs mere på Skills egen hjemmeside

Se forskellige korte film fra de deltagende fag

- fx anlægsstruktør, flisemurer, automatiktekniker, personvognsmekaniker og mange flere :).

Mød deltagerne:

Her kan du læse et portræt af deltagerne ved Skills 2016: