Vi skaber

talenter

Statik og styrkelære C

I valgfaget statik og styrkelære på C-niveau får du kombineret teoretisk viden med praksis inden for små og store konstruktioner. Du får grundlæggende forudsætninger for at beregne dimensionering og lave styrkeundersøgelse af enkle konstruktionselementer og gitterkonstruktioner.

Statik og styrkelære C er et teknisk naturvidenskabeligt fag, som bl.a. bygger på din viden fra fysikundervisningen. Faget har en naturlig tilknytning til teknikfaget Byggeri og energi på 3.g, men kan bestemt også være relevant for andre elever i både 2.g og 3.g.

Du lærer om belastningstyper på forskellige konstruktioner og at belyse tværsnitformens og materialevalgets betydning for bæreevnen af et konstruktionselement. Du lærer også at bestemme reaktioner, normalkraft og tværkraft for konstruktionselementer, der bliver påvirket til bøjning samt at tegne kurver af disse med henblik på at kunne vurdere en påvirknings indflydelse på konstruktionen.

Du får bl.a. undervisning inden for følgende emner: Permanent last og variabel last, retningslinjerne for fastlæggelse af belastningen på en konstruktion, tryk- og trækstænger - herunder søjle- og gitterkonstruktioner, belastet med enkeltkræfter, spændingsbegrebet og de forskellige undersøgelser til bestemmelse af bl.a. træk-, tryk- og forskydningspåvirkning samt de dertilhørende relevante regler og standarder.