Vi skaber
resultater

Frisør

Synes du det er fedt at sætte hår og at finde på forskellige frisurer? Holder du øje med de nyeste hårtendenser? Og er det dig vennerne spørger til råds, når de skal have en ny frisure? Hvis du også brænder for at give enhver et unikt look, der fremhæver deres personlige stil, så har du fundet din rette hylde på frisøruddannelsen.

Det vil du lære 

Som frisør lærer du at klippe, farve, sætte og pleje hår og at rådgive kunder om hårpleje, frisurer og hårprodukter.

Du får kendskab til de nyeste hårdesigns til damer og herrer og viden om klippe- og skæreteknikker i både kort og langt hår. Du skal kunne udføre forskellige former for farvning og permanent, du lærer at rette og farve bryn og øjenvipper og klippe skæg.

Derudover vil du beskæftige dig med hudpleje, ansigts- og hovedbundsmassage og du lærer også om at lægge makeup og lave neglebehandlinger.

Hele uddannelsen til frisør foregår i Aabenraa og den indebærer både skoleophold og oplæring i virksomhed. Du får undervisning i fag om klipning, farvning, permanent, håropsætning, manicure og makeup, men også i fag som engelsk, erhvervsøkonomi, stilhistorie, salg og service.  

For at starte på frisøruddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om læreplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.  

Som frisør kan du specialisere dig i dame- eller herreklip eller fx i at lave parykker. Du kan arbejde i større eller mindre saloner - eller du kan vælge at starte din egen salon.

Elevklip. Se priser og bestil til ved link nederst i infoboksene til højre.

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2025

Navn: Frisør
Varighed: 4 år og 6 mdr. - 5 år og 6 mdr
Trin og specialer: Frisør
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning. For at starte på uddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om læreplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads. Mulighed for skoleoplæring (SOP) og for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Elevklub

Der er mulighed for at søge kvoteplads.

Uddannelsen har en elevklub, hvor eleverne en aften om måneden kan komme, træne, blive inspireret, udvikle sig og danne netværk med de andre elever på kryds og tværs. Elevklubben holder løbende inspirationsaftner, hvor gæster udefra kommer og fremviser, fortæller og svarer på spørgsmål om forskellige emner.

Bemærk: Optag en gang om året - i januar.

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

08.05.24 / Vis alle,AMU / Efteruddannelse,Teknisk Gymnasium,EUX,Erhvervsuddannelse & Generel Vi ønsker alle en strålende Kristi himmelfart fyldt med solskin! Husk, skolen holder lukket den 9. og 10. maj. Læs mere »
Se alle nyheder »

Kommende begivenheder

23.05.24 Informationsmøder for grundforløb1-elever Er du optaget på grundforløb 1, så vil vi gerne se dig og dine forældre til informationsmøde Læs mere »
01.07.24 Optagelsesprøve til erhvervsuddannelser med start i august 2024 Dansk og matematik Læs mere »