Vi skaber 

arbejdsglæde

Hvordan foregår en individuel kompetencevurdering

Det kan tage alt fra en halv time til en uge at lave en individuel kompetencevurdering. – for den er jo netop individuel, og der er stor forskel på vores forskellige erfaringer og kompetencer.

Den vigtige forberedelse – sådan gør du:

1. Hvad er mine mål?

Før du får foretaget en kompetencevurdering, er det en god idé, at du nøje overvejer, hvad du ønsker af nye arbejdsopgaver og efteruddannelse. Formuler over for dig selv, hvad du ønsker at opnå og hvilke af dine nuværende kompetencer, du gerne vil bygge videre på.

2. Har jeg papir på nogle af mine kompetencer?

Som forberedelse til kompetencevurderingen, kan du selv begynde at skabe overblik over alt det, du kan og ved. Hvilke eksaminer har du f.eks. taget, hvor har du arbejdet, og hvilke kompetencer har du fået i dit arbejdsliv osv.?

Du skal selv så vidt muligt dokumentere dine kompetencer. Både dem, du har opnået gennem din uddannelse, og dem, du har tilegnet dig på dit arbejde og i din fritid. Brug evt. www.minkompetencemappe.dk  til at få overblik over dine samlede kompetencer. I mappen udfylder du oplysninger om din uddannelse, dine erfaringer og kompetencer. Du kan printe dele af kompetencemappen, når du skal tale med en vejleder i forbindelse med din individuelle kompetencevurdering.  

Hvis du ikke kan huske hvor eller hvor længe, du har været ansat i dit arbejdsliv, kan du oprette dig som bruger på www.atp.dk – så kan du hente oplysninger til et CV.

3. Hvem skal jeg kontakte? 

Når du nu har gjort dig tanker om, hvilken uddannelse du ønsker og de mål, du har, og du ligeledes er begyndt at få overblik over dokumentationen af dine kompetencer, sidder vi hos EUC Syd klar til at høre fra dig og hjælpe dig videre. Du skal blot kontakte en af vores uddannelseskonsulenter eller studievejledere.