Vi skaber
muligheder

VVS-Energi

VVS-installationstekniker, VVS-blikkenslager, VVS-energispecialist og VVS-ventilationstekniker - udbydes også som EUX

Er uheldet ude og vandrøret sprængt – så bliver der ringet efter VVS-manden. Er det dig?

Som VVS'er er dit arbejde alsidigt, og en af de spændende ting ved VVS-uddannelsen er, at du skal kunne bruge både dine hænder og dit hoved – her på skolen og ude på dit praktiksted. 

Det vil du lære 

Det er en fordel, hvis du er lidt af en udadvendt type, for succes bygger på tilfredse kunder og meget af dit arbejde foregår ude ved kunden, så du skal kunne rådgive og omgås andre mennesker, og det lærer du også om undervejs i uddannelsen.

Som VVS-blikkenslager inddækker du byens tage. Du klipper og former tagplader hjemme på værkstedet og kravler selv op for at beklæde taget med pladerne. Det er også dig, der monterer tagrender og nedløbsrør.

På uddannelsen til VVS-energispecialist lærer du om vand- og gasinstallationer, du arbejder med rørinstallationer, reparation og vedligehold af centralvarmeanlæg, fyringsanlæg og fjernevarmeforbindelser. Når du er udlært kan udføre forskellige former for lodning og svejsning, og du kan også tegne og beregne på forskellige typer af rørinstallationer.

YouTuberen Kristian Kulmbach har produceret en lille film for vvs-energiuddannelsen. Han fortæller blandt andet, at det er en uddannelse, hvor man kan gøre en positiv forskel for miljøet, samtidig med at de tekniske aspekter af uddannelsen bliver berørt. - Men nu ikke mere kedelig voksensnak, som han siger. Snup en kop kaffe og se:

 (Okt. 18)

VVS specialer

VVS-uddannelsen har flere forskellige specialer som man kan vælge imellem. Læs de forskellig brochurer nedenfor.

Info
Startdato på GF2:

18. januar 2024

- også som EUX

Navn: VVS-installationstekniker, VVS-blikkenslager, VVS-energispecialist og ventilationstekniker
Varighed: Fra 4 år og 3 mdr. til 4 år 9 mdr.
Trin og specialer: VVS-installationstekniker, VVS-blikkenslager, VVS-energispecialist og ventilationstekniker (Specialet ventilationstekniker kan du tage grundforløbet på EUC Syd. Resten af uddannelsen foregår på en anden teknisk skole)
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + kakakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skoleoplæring (SOP) og eux - Ikke mulighed for ny mesterlære
Økonomi: SU og elevløn.
Fakta boks

Uddannelsen udbydes også som EUX med gymnasiale fag.

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa

Nyheder

30.05.23 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Fremtidens byggeri Business Aabenraa og EUC Syd afviklede for andet år i træk byggeriets fagdag Læs mere »
Se alle nyheder »