Vi skaber
resultater

Snedker

Bygningssnedker, maskinsnedker, møbelsnedker og orgelbygger - udbydes også som EUX

Snedkerfaget står for lækkert håndværk, stolte traditioner og moderne teknologi. Danske snedkere er kendt for at levere noget af det ypperste inden for byggeri og møbelproduktion både inden for og uden for landets grænser. Og afhængig af hvad du vælger at specialisere dig som, kan du blive kastet ud i alt fra alle typer specialbestillinger til nænsom restaurering af bygninger og ornamenter.

For at starte på uddannelsen til møbelsnedker og orgelbygger skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om læreplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.

Det vil du lære 

Som snedker lærer du at arbejde med træ både som håndværk og ved hjælp af maskiner. Du lærer om de forskellige træsorter og deres egenskaber, og afhængig af dit speciale lærer du at fremstille produkter i træ, som fx vinduer, døre og karme eller borde, stole og skabe. Du arbejder også med limeteknik, tapning og beslåning, og du lærer at bearbejde og færdigbehandle overflader.

På snedkeruddannelsen prøver du også kræfter med teknologi, for fælles for alle fagspecialerne er, at maskinerne styres af cnc- og cam-computere. 

Når du er færdiguddannet, kan du ikke bare professionelt vurdere og vælge de rette materialer, men også opstille, betjene og vedligeholde de maskiner, du bruger til at fremstille de enkelte dele på.

 

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2025
- også som EUX

Navn: Bygningssnedker, Maskinsnedker, Møbelsnedker og Orgelbygger
Varighed: Bygningssnedker, Maskinsnedker, Møbelsnedker og Orgelbygger 3 år og 3-9 måneder
Trin og specialer: Bygningssnedker, Maskinsnedker, Møbelsnedker og Orgelbygger. Maskinsnedkeruddannelsens hovedforløb skal du tage på en anden teknisk skole.
Adgangskrav: 9. eller 10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. For at starte på uddannelsen til møbelsnedker og orgelbygger skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd. Mulighed for skoleoplæring (SOP), ny mesterlære og eux.
Økonomi: SU og elevløn.
Fakta boks

Der er mulighed for at søge kvoteplads.

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

08.05.24 / Vis alle,AMU / Efteruddannelse,Teknisk Gymnasium,EUX,Erhvervsuddannelse & Generel Vi ønsker alle en strålende Kristi himmelfart fyldt med solskin! Husk, skolen holder lukket den 9. og 10. maj. Læs mere »
Se alle nyheder »