Vi skaber
resultater

Snedker

Bygningssnedker, maskinsnedker, møbelsnedker og orgelbygger

Snedkerfaget står for lækkert håndværk, stolte traditioner og moderne teknologi. Danske snedkere er kendt for at levere noget af det ypperste inden for byggeri og møbelproduktion både inden for og uden for landets grænser. Og afhængig af hvad du vælger at specialisere dig som, kan du blive kastet ud i alt fra alle typer specialbestillinger til nænsom restaurering af bygninger og ornamenter.

For at starte på uddannelsen til møbelsnedker og orgelbygger skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.

Det vil du lære 

Som snedker lærer du at arbejde med træ både som håndværk og ved hjælp af maskiner. Du lærer om de forskellige træsorter og deres egenskaber, og afhængig af dit speciale lærer du at fremstille produkter i træ, som fx vinduer, døre og karme eller borde, stole og skabe. Du arbejder også med limeteknik, tapning og beslåning, og du lærer at bearbejde og færdigbehandle overflader.

På snedkeruddannelsen prøver du også kræfter med teknologi, for fælles for alle fagspecialerne er, at maskinerne styres af cnc- og cam-computere. 

Når du er færdiguddannet kan du ikke bare professionelt vurdere og vælge de rette materialer men også opstille, betjene og vedligeholde de maskiner, du bruger til at fremstille de enkelte dele på.

Info
Startdato på GF2:

 

20. januar 2020 også som EUX

- I Aabenraa

 

10. august 2020

- I Aabenraa

Navn: Bygningssnedker, Maskinsnedker, Møbelsnedker og Orgelbygger
Varighed: Bygningssnedker, Maskinsnedker, Møbelsnedker og Orgelbygger 3 år og 3-9 måneder
Trin og specialer: Bygningssnedker, Maskinsnedker, Møbelsnedker og Orgelbygger. Maskinsnedkeruddannelsens hovedforløb skal du tage på en anden teknisk skole.
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale. For at starte på uddannelsen til møbelsnedker og orgelbygger skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.
Økonomi: SU og elevløn.
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

19.08.19 / Generel,AMU / Efteruddannelse,EUX,Erhvervsuddannelse & Vis alle EUC Syd-elever vindere ved Innovation Camp 2019 Campen hos TEC er med til at koble undervisningsmiljøer og virksomheder tættere på hinande Læs mere »
Se alle nyheder »