Vi skaber
resultater

Gastronom

Gastronom med speciale som Kok eller Smørrebrød og catering samt Gastronomiassistent

Sigter du mod en fremtid som kok, køkkenets chef, skal dit farvesyn, din lugtesans og dine smagsløg være i orden, og du skal have hænderne skruet rigtigt på. Du lærer at kvalitetsvurdere råvarer og at at tilberede, fremstille og anrette kolde og varme retter på en indbydende og appetitvækkende måde. Jobbet giver dig ofte rige muligheder for at føre egne ideer ud i livet, og på den måde får du en stor andel i at gøre dit spisested spændende og varieret.

Det vil du lære 

Der en del teori på uddannelsen og fx regnskab og budgetlægning bliver også en del af din hverdag. Når det gælder personlige egenskaber, er det vigtigt, at du har en robust psyke, så du ikke går i panik, når der er tryk på. 

Som kok har du alsidige jobmuligheder - alle slags køkkener, kantiner og restauranter både i Danmark og i udlandet søger dygtige kokke. Du kan selvfølgelig også vælge at starte din egen restaurant. 

Som gastronomassistent er du kokkens højre hånd i det moderne storkøkken, og du står med det daglige ansvar for kvalitet og fødevaresikkerhed på mange menneskers vegne. Du arbejder med råvarer, tilberedning, hygiejne og rengøring i det moderne storkøkken. Du lærer at forberede mange af de råvarer, som kokken senere benytter i de forskellige retter, og du får et stort knowhow til, hvordan man tilrettelægger en produktionsgang og anvender de mange køkkenmaskiner optimalt.

Typisk bliver du ansat i større restaurationskøkkener, og det bliver dit ansvar at varetage mange af de mere rutineprægede opgaver som at vurdere råvarer og overholde korrekt opbevaring. 

Hovedforløbet på kokkeuddannelsen foregår i Aabenraa og hedder: Masterclass – Danmarks Bedste Hovedforløb. 

Info
Startdato på GF2:

14. august 2023
- i Aabenraa

18. januar 2024
- i Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder  

Navn: Gastronom
Varighed: 2 år - 4 år 3 mdr.
Trin og specialer: Specialer: Gastronomassistent, smørrebrød og catering (udbyder EUC Syd), kok (udbyder EUC Syd)
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skoleoplæring (SOP) og for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder
Haderslev Christen Kolds Vej 20 6100 Haderslev

Nyheder

30.05.23 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Fremtidens byggeri Business Aabenraa og EUC Syd afviklede for andet år i træk byggeriets fagdag Læs mere »
Se alle nyheder »