Vi skaber talenter

Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge, der tager en erhvervsuddannelse

Regionsmesterskaberne, der går forud for DM, finder sted i løbet af efteråret, som DM afholdes foråret efter.

I løbet af efteråret afholdes der derfor talrige regionsmesterskaber inden for de forskellige uddannelser. Hvert fag sender sammen med de øvrige deltagende skoler i regionen de dygtigste elever til RM - det er elever, som har topkarakterer og bedømmes af både deres praktikvirksomhed og af deres lærere som særligt talentfulde, skarpe og motiverede. 

Den elev der bliver regionsmester, løser på tid en kompliceret og mangefacetteret opgave inden for sit fag. Det kræver koncentration, kundskab og snilde i en grad, så selv udlærte svende, ville få sved på panden.

Når de forskellige vindere er fundet, afholder nogle fag bootcamps, hvor regionsmesteren med sin lærer eller en anden coach træner forskellige faglige finurligheder, får styr på svage punkter og strategier op til DM.

DM til april 2019

De dygtige elever, der har vundet RM, går herfra videre til DM i Skills. Her mødes i alt ca. 300 og kæmper om at blive den absolut bedste inden for hver deres fag - der er tilmeldt i alt omkring 50 fag.

Vinder man DM, er det adgang til World Skills, der afholdes hvert andet år – næste gang er i 2019, hvor Rusland er vært. 

Næste DM i Skills finder sted den i Næstved fra den 4. – 6. april 2019.

Da DM i Skills 2018 blev afholdt var åbningsceremoni ved undervisningsminister Merete Riisager og statsminister Lars Løkke Rasmussen kårede de nyfundne Danmarksmestre.

_____________________________

DM i Skills er den største uddannelsesevent i Danmark og har haft konstant vokseværk siden det første DM i 2011. Dengang var der 180 deltagende elever, 23 konkurrencefag, og der kom 12.500 tilskuere. I 2018 var der tilmeldt 300 deltagere, 40 konkurrencefag og 62.800 besøgte Skills i de tre dage det varer.

Skills Denmark 

Skills Denmark arbejder med bl.a. talentudvikling og arrangerer de årlige mesterskaber. Læs mere på Skills egen hjemmeside

Se forskellige korte film fra de deltagende fag

- fx anlægsstruktør, flisemurer, automatiktekniker, personvognsmekaniker og mange flere :).