Vi skaber talenter

Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge der tager en erhvervsuddannelse

I løbet af efteråret er der talrige regionsmesterskaber inden for de mange forskellige uddannelser, der er tilmeldt Skills. Hvert fag sender sammen med de øvrige deltagende skoler i regionen de dygtigste elever - det er elever, som har topkarakterer og bedømmes af både deres praktikvirksomhed og af deres lærere som særligt talentfulde, skarpe og motiverede. 

Den elev der bliver regionsmester, løser på tid en kompliceret og mangefacetteret opgave inden for sit fag. Det kræver koncentration, kundskab og snilde i en grad, så selv udlærte svende, ville få sved på panden.

DM til april 2019

De dygtigste elever, der vinder regionsmesterskabet indenfor deres fag, går herfra videre til DM, hvor ca. 300 unge mødes og kæmper om at blive den absolut bedste inden for deres fag - der deltager små 50 fag.

Vinder man DM, er det adgang til World Skills, der afholdes hvert andet år – næste gang er i 2019, hvor Rusland er vært. 

Regionsmesterskaberne, der går forud for DM, finder sted i løbet af efteråret, som DM afholdes foråret efter.

Når de forskellige vindere er fundet, afholder nogle fag bootcamps, hvor regionsmesteren med sin lærer eller en anden coach træner forskellige faglige finurligheder, får styr på svage punkter og strategier op til DM.

Næste DM i Skills finder sted den i Næstved fra den 4. – 6. april 2019.

Da DM i Skills 2018 blev afholdt var åbningsceremoni ved undervisningsminister Merete Riisager og statsminister Lars Løkke Rasmussen kårede de nyfundne Danmarksmestre.

DM i Skills er den største uddannelsesevent i Danmark og har haft konstant vokseværk siden det første DM i 2011. Dengang var der 180 deltagende elever, 23 konkurrencefag, og der kom 12.500 tilskuere. I 2018 var der tilmeldt 300 deltagere, 40 konkurrencefag og 62.800 besøgte Skills i de tre dage det varer.

Skills Denmark 

Skills Denmark arbejder med bl.a. talentudvikling og arrangerer de årlige mesterskaber. Læs mere på Skills egen hjemmeside

Se forskellige korte film fra de deltagende fag

- fx anlægsstruktør, flisemurer, automatiktekniker, personvognsmekaniker og mange flere :).

Mød deltagerne:

Her kan du læse et portræt af deltagerne fra EUC Syd ved Skills 2019: