Vi skaber talenter

Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge, der tager en erhvervsuddannelse

DM i Skills februar 2021 aflyses 🚫
Corona-situationen gør at en kæmpe event som Skills, der ud over alle deltagere og personale, plejer at trække over 50.000 publikum forbi, udskydes.
_______________________

I løbet af efteråret er der talrige regionsmesterskaber inden for de mange forskellige uddannelser, der er tilmeldt Skills. Hvert fag sender sammen med de øvrige deltagende skoler regionsvinderne videre. Det er de dygtigste elever, som har topkarakterer og bedømmes af både deres praktikvirksomhed og af deres lærere som særligt talentfulde, skarpe og motiverede.

Den elev der bliver regionsmester, løser på tid en kompliceret og mangefacetteret opgave inden for sit fag. Det kræver koncentration, kundskab og snilde i en grad, så selv udlærte svende, ville få sved på panden.

Regionsmesterskaberne, der går forud for DM, finder sted i løbet af efteråret.

Når de forskellige vindere er fundet, afholder nogle fag bootcamps frem til Skills i foråret. Her kan regionsmesteren med sin lærer eller en anden coach træne forskellige faglige finurligheder, få styr på svage punkter og lave en strategi op til DM.

DM i Skills 2021

Vinderne af de forskellige regionsmesterskaber, mødes til DM, hvor ca. 300 unge kæmper om at blive den absolut bedste inden for hver deres fag - 40-50 forskellige fag deltager fra automatik til fliselægger og struktør.

Vinder man DM, er det den direkte adgang til World Skills, der afholdes hvert andet år.

DM i SKILLS 2021 holdes  d. 4.-6. februar
i Fredericia Messe C.

Der er gratis adgang til dagene, læs mere på hjemmesiden skillsdenmark.dk.

60.000 - 65.000 mennesker besøger hver gang DM i Skills i løbet af de tre dage, det varer. Det gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

DM i Skills har haft konstant vokseværk siden det første DM i 2011. Da var der 180 deltagere og 23 konkurrencefag, og der kom 12.500 tilskuere. I 2016 var der tilmeldt 350 deltagere, 36 konkurrencefag og 20 demonstrationsfag - kun 2015's publikumsrekord på 68.000 besøgende, er ikke blevet overgået.