Vi skaber resultater

Information for nye elever

Du skal nu i gang med et grundforløb her på EUC Syd. Vi har gjort vores bedste for at strikke forløb sammen, som bliver tilpasset til de ønsker og behov, du har i forhold til uddannelse.

Vi er glade for at kunne byde dig velkommen her på EUC Syd til et spændende og lærerigt forløb hos os. Vi vil i denne her kort præsentere grundforløbet samt give nogle praktiske oplysninger. 

Du kommer under forløbet til at arbejde med en række forskellige opgaver og projekter, hvor du skal bruge både hænder og hoved på en ny måde.

Under hele forløbet vil du, når du er på skolen, komme til at være sammen med dit hold, du vil få tilknyttet en kontaktlærer, som også typisk er din daglige klasselærer. 

Vi ser frem til at komme i gang og glæder os til at se dig. Det er vores ønske, at vi får et tæt og godt samarbejde:) 

Buskort

Buskort bestilles på www.ungdomskort.dk
SU (Statens Uddannelsesstøtte)SU kan du ansøge om, når du er fyldt 18 år. Du skal ansøge på www.su.dk. Se gældende regler. 

Vi er kontantløse

Kantinerne modtager følgende betalingsformer:

  • Diverse betalingskort
  • E-betalingskort/dankort via mobil
  • Kontaktløse betalinger

Mange steder kan der også betales via Mobilepay.

Skolehjem

EUC Syd har skolehjem, som fungerer som kostskole for elever. Betingelser for at bo der er, at du har mere end 1 time og 15 minutter med offentlig transport fra hjem til nærmeste skole. 
Læs mere om skolehjemmene her.

Gældende regler
Vores holdning som skole er, at der ikke skal være alt for mange regler - men de nævnte er vigtige i forhold til trygge rammer.

Du kan læse om skolens ordensregler her. Vi vil godt fremhæve nogle enkelte af reglerne her:

  • Ved fravær og sygemelding skal du meddele fravær via Studie+. Hvis det ikke er muligt, skal du give besked samme dag inden kl. 9 på tlf. 7412 4242.
  • Der er tre ting, som vi overhovedet ikke vil tolerere: Mobning, vold/trusler og salg/indtagelse af stoffer.
  • Du skal forvente at bruge 37 timer pr. uge på din uddannelse.
  • Der er rygeforbud i hele undervisningstiden.

www.lærepladsen.dk kan du finde godkendte virksomheder og virksomheder, der søger elever inden for de enkelte uddannelser.

Mens du går på grundforløbet, vil du blive undervist i lærepladssøgning: Hvordan du skriver en ansøgning og et CV, hvordan du præsenterer dig til en jobsamtale mm.

Normalt begynder du at søge læreplads, når du er kommet godt i gang med grundforløbet og ved, hvornår du er klar til hovedforløbet. Du skal også sende uopfordrede ansøgninger. Hold øje med opslag på skolen, på www.lærepladsen.dk og andre jobhjemmesider. 

Ved de fleste uddannelser er der mulighed for at fortsætte i skoleoplæring efter grundforløbet. Der stilles krav til dig, for at du kan komme i skoleoplæring, og aflønningen i skoleoplæring er på niveau med SU.