Vi skaber
resultater

Elektriker

Elektriker i installationsteknik

I dag arbejder en udlært elektriker inden for mange forskellige områder. El-branchen spænder vidt fra almindelige boliginstallationer til avancerede, intelligente og programmerbare installationer og over installation og reparation af industrianlæg, tele- og datainstallationer, tyverisikringsanlæg m.m.

Du starter på et fælles grundforløb, men hen ad vejen får du kendskab til og kan vælge det område og de opgavetyper, som du får interesse for. 

Det vil du lære 

På uddannelsen til elektriker lærer du at installere, reparere og vedligeholde store og små elektriske anlæg, du kan trække og installere strøm fx til lys i nye bygninger og du lærer at reparere og skifte ledninger og kontakter til strøm i ældre boliger.

Du lærer også om at installere og vedligeholde intelligente computerstyrede el-systemer som fx computernetværk, telefon- og alarmanlæg eller strøm til industrirobotter og computerstyrede anlæg.

Som elektriker skal du endvidere kunne rådgive folk professionelt om valget af elektriske løsninger. Dit arbejde kan både foregå hjemme hos private kunder og i store virksomheder, og du kan arbejde som ansat i offentlige eller private virksomheder - eller du kan selv nedsætte dig som el-installatør.

Gennem uddannelsen får du styr på love, regler og arbejdsmiljø på området - og arbejdet er digitaliseret, så du bruger computeren lige så meget som skruetrækkeren.

Info
Startdato på GF2: 12.08.19
Startdato på Strøm, elektronik, data & energirigtigt byggeri 12.08.19
Startdato på Innovation, strøm & energirigtigt byggeri 12.08.19
Startdato på EUX 12.08.19
Navn: Elektriker
Varighed: 3-5 år
Trin og specialer: Elektriker og Installationsmontør Bemærk: I Tønder og som eux optag en gang om året i januar.
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for eux og for skolepraktik. Ikke mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Bemærk: I Tønder og som eux optag en gang om året i januar.

Funktioner
Geografisk placering
Haderslev Christen Kolds Vej 20 6100 Haderslev
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder

Nyheder

05.02.19 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium & IB Diplom Vind 3.000 kr. - tegn et logo. Hvordan får vi flere til at vælge uddannelser og kompetencer indenfor STEM? Læs mere »
Se alle nyheder »