Vi skaber
resultater

Elektriker

Elektriker i installationsteknik - udbydes også som EUX

I dag arbejder en udlært elektriker inden for mange forskellige områder. El-branchen spænder vidt fra almindelige boliginstallationer til avancerede, intelligente og programmerbare installationer og over installation og reparation af industrianlæg, tele- og datainstallationer, tyverisikringsanlæg m.m.

Elektrikeruddannelsen er modulopbygget, så efter et fælles grundforløb, kan du hen ad vejen få kendskab til og vælge det område og de opgavetyper, som du får interesse for. 

Det vil du lære 

På uddannelsen til elektriker lærer du at installere, reparere og vedligeholde store og små elektriske anlæg, du kan trække og installere strøm fx til lys i nye bygninger, og du lærer at reparere og skifte ledninger og kontakter til strøm i ældre boliger.

Du lærer også om at installere og vedligeholde intelligente computerstyrede el-systemer som fx computernetværk, telefon- og alarmanlæg eller strøm til industrirobotter og computerstyrede anlæg.

Som elektriker skal du endvidere kunne rådgive folk professionelt om valget af elektriske løsninger. Dit arbejde kan både foregå hjemme hos private kunder og i store virksomheder, og du kan arbejde som ansat i offentlige eller private virksomheder - eller du kan selv nedsætte dig som el-installatør.

Gennem uddannelsen får du styr på love, regler og arbejdsmiljø på området - og arbejdet er digitaliseret, så du bruger computeren lige så meget som skruetrækkeren.

Info
Startdato på GF2:

5. august 2024

- i Sønderborg og Haderslev

20. januar 2025

- i Sønderborg, Haderslev og Tønder

- i Sønderborg og Haderslev også som EUX (x-fag i Sønderborg)

Navn: Elektriker
Varighed: 3-5 år
Trin og specialer: Elektriker og Installationsmontør
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for eux og for skoleoplæring (SOP). Ikke mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Moduler på elektrikeruddannelsen

Når du indgår en uddannelsesaftale, vælger du sammen med din virksomhed 4 eller 5 moduler af 4 ugers varighed. Med de moduler du vælger på elektrikeruddannelsen, specialiserer dig inden for det område, der interesserer dig. Uddannelsens varighed afhænger af valgte antal moduler.

KLIK HER OG SE, HVILKE MODULER, DU KAN VÆLGE HOS EUC SYD.

 

Ved spørgsmål:

Kontakt faglærer Ole Jednoral, oje@eucsyd.dk

Funktioner
Geografisk placering
Haderslev Christen Kolds Vej 20 6100 Haderslev
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder

Nyheder

21.06.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX & Vis alle Kom og besøg os og hør om 𝗗𝗜𝗡𝗘 𝗠𝗨𝗟𝗜𝗚𝗛𝗘𝗗𝗘𝗥 𝗙𝗢𝗥 𝗔𝗧 𝗨𝗗𝗗𝗔𝗡𝗡𝗘 𝗗𝗜𝗚 til Bygningsmaler, Murer, Tømrer, Gastronom eller Ernæringsassistent. Læs mere »
Se alle nyheder »