Vi skaber
talenter

Teknisk gymnasium - HTX

Med en HTX-eksamen har du alle de muligheder, du ville få med en almen studentereksamen – og mere til! Din uddannelse bliver en spændende kombination af teori og praksis, og du vil få rig lejlighed til at fornemme den verden, der venter, når du har sat huen på dit målrettede hoved.

HTX er en treårig studentereksamen, som giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser.

De naturvidenskabelige, tekniske og teknologiske fag udgør kernen i undervisningen - og det er i høj grad "learning by doing", der kommer til at præge din tid på htx.

Det er både sjovt og lærerigt at læse på HTX, hvor nysgerrigheden og evnen til at se verden fra mange forskellige synsvinkler er i centrum. Du vil lære at kæmpe for dine egne ideer og meninger, men også at samarbejde, udvikle og udforske verden og virkeligheden sammen med dine klassekammerater.

Undervisningen er på et højt fagligt niveau og bliver krydret med eksperimenter i laboratorierne, praktisk arbejde i værksteder, spændende projekter og studieture. Projektarbejdet foregår ofte på tværs af fagene, hvor din viden fra ét fag skal bruges i andre fag.

HTX er bygget op med et fælles grundforløb på tre måneder. I slutningen af grundforløbet vælger du studieretning. De efterfølgende godt 2½ år arbejder du med dine studieretningsfag og valgfag.

Tiden på HTX bliver tre vigtige år i dit liv, og vi stiller masser af ressourcer og muligheder til din rådighed. Med andre ord giver vi dig på HTX en perfekt scene, du kan prøve dig selv af på - hvis du kan, vil og tør.

Obligatoriske fag

Alle elever på HTX skal som minimum have følgende fag: 

 • Dansk A
 • Teknikfag A
 • Engelsk B
 • Matematik B
 • Fysik B
 • Kemi B
 • Teknologi B
 • Idehistorie B
 • Biologi C
 • Samfundsfag C
 • Kommunikation/IT C

Idehistorie

I idehistorie får du kendskab til menneskets tanker og ideer inden for filosofi, videnskab og politik. Du får viden om, hvordan menneskets forestillinger om natur, teknologi og samfund har udviklet sig gennem historien, og lærer at relatere det til teorier og værdier i din samtid.

Teknologi

I Teknologi lærer du om teknologiens sammenhæng med det omgivende samfund. Med udgangspunkt i både natur- og samfundsfaglig viden, lærer du bla. at udvikle og fremstille et produkt, der bidrager til et samfundsmæssigt problems løsning.

Teknikfag

Teknikfag er en hel anden måde at tænke undervisning på, end du formentlig er vant til. Teknikfagene er tværfaglige og tager udgangspunkt i de brancher, som mange er beskæftiget med i Danmark efter deres uddannelse.

Kommunikation/it

I kommunikation/it lærer du om forskellige kommunikationsformer som fx tekst, billede, lyd mv. Du får forståelse for kommunikation, design og teknologi i it-baserede og trykte medier, og du prøver at løse konkrete kommunikationsopgaver.

Læs mere

Hent folder om htx.

Læs evt. mere om uddannelsen på ug.dk. eller læs mere om HTX på tekniskgymnasium.dk.

Videreuddannelsesmuligheder

Få et overblik over, hvilke studier din HTX- eksamen giver dig adgang til, alt afhængig af, hvilke fag du vælger. Se mere på adgangskortet her. 

Hvorfor Teknisk Gymnasium Sønderjylland? 

Vi har spurgt vores studerende, hvorfor de har valgt at gå på Teknisk Gymnasium Sønderjylland.  
Tre begrundelser, der går igen er:  

 • Alle kender hinanden, fordi gymnasiet ikke er så stort, så der er et fantastisk godt sammenhold, også årgangene imellem.  
 • De tekniske og naturvidenskabelige fag åbner for at kunne læse videre på stort set alle uddannelser efter studentereksamen.
 • Undervisningen er målrettet og virkelighedsorienteret. Den relaterer sig til både nutiden og fremtiden og er varieret, og man arbejder med mange konkrete projekter. 
  Det gør det både sjovt og lærerigt at læse på HTX. 

 

Vælg et teknisk gymnasium og se studieretningerne

Har du lidenskab for videnskab? Med en HTX-eksamen har du alle de muligheder, du ville få med en almen studentereksamen – og mere til!

Nyheder

22.12.17 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium & IB Diplom EUC SYD PRISEN 2017 Tillykke til vores dygtige elever, der blev årets vindere af EUC Syd Prisen 2017. Prisen er blevet uddelt i forbindelse med årets juleafslutninger. Læs mere »
Se alle nyheder »