Vi skaber resultater

Data og kommunikation

Datatekniker og it-supporter

It-teknologi er i konstant fart og udvikling - hvis du er datatekniker eller it-supporter så er du typen, der elsker at have teknisk indsigt og holde dig opdateret om det nyeste og smarteste, der kommer frem på markedet. Du er ikke bleg for at skille pc’en ad i smådele eller formatere harddisken. Eller du elsker at arbejde med netværk, servere eller at programmere web og smartphones.

For at starte på uddannelsen til data og kommunikation skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om læreplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.

Du vil lære om 

Som datatekniker får du grundlæggende viden om teknikken, der ligger til grund for it-systemerne. Men du vil også blive undervist i meget avancerede tekniske emner. Hvis du vælger datatekniker med infrastruktur-specialet, vil du specielt arbejde med netværk og servere på højt niveau, og du får lært at fejlfinde og installere og designe større it-systemer. 

Du kan også vælge datatekniker med programmerings-specialet, hvor fokus er programmering af Windowsprogrammer, web og smartphones samt databaser på højt niveau. I begge tilfælde vil du få et grundlæggende kendskab til netværk, serverer og programmering.

Som it-supporter er det dig, der opdaterer, vedligeholder - og til en vis grænse også reparerer. I det hele taget sørger du for at it-systemerne fungerer og at de fungerer upåklageligt. 

Uddannelserne veksler mellem skole og oplæring. Du får undervisning i fag som computerteknologi, informationsteknologi, operativsystemer, netværk og fejlfinding, programmering m.fl. Heri indgår der også fag som engelsk, iværksætteri og innovation, produktudvikling, produktion og service.

Du kan blive ansat i private og offentlige virksomheder, eller du kan vælge at gå din egen vej og blive selvstændig.

Info
Startdato på GF2:

5. august 2024

20. januar 2025

Navn: Data og kommunikation
Varighed: 3-6 år
Trin og specialer: Teleinstallationstekniker, telesystemtekniker, It-supporter (udbyder EUC Syd), datatekniker med speciale i infrastruktur (udbyder EUC Syd), datatekniker med speciale i programmering (udbyder EUC Syd)
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale med en virksomhed, men mulighed for at søge kvoteplads, mulighed for skoleoplæring (SOP) og ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Nyheder

31.01.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Succesfuldt Åbent hus i Tønder og Aabenraa Tak til alle jer, som kiggede forbi - det var en sand fornøjelse at have jer med! Læs mere »
Se alle nyheder »