Vi skaber resultater

Data og kommunikation

Datatekniker og it-supporter - udbydes også som EUX

It-teknologi er i konstant fart og udvikling - hvis du er datatekniker eller it-supporter så er du typen, der elsker at have teknisk indsigt og holde dig opdateret om det nyeste og smarteste, der kommer frem på markedet. Du er ikke bleg for at skille pc’en ad i smådele eller formatere harddisken. Eller du elsker at arbejde med netværk, servere eller at programmere web og smartphones.

Du vil lære om 

Som datatekniker får du grundlæggende viden om teknikken, der ligger til grund for it-systemerne. Men du vil også blive undervist i meget avancerede tekniske emner. Hvis du vælger datatekniker med infrastruktur-specialet, vil du specielt arbejde med netværk og servere på højt niveau, og du får lært at fejlfinde og installere og designe større it-systemer. 

Du kan også vælge datatekniker med programmerings-specialet, hvor fokus er programmering af Windowsprogrammer, web og smartphones samt databaser på højt niveau. I begge tilfælde vil du få et grundlæggende kendskab til netværk, serverer og programmering.

Som it-supporter er det dig, der opdaterer, vedligeholder - og til en vis grænse også reparerer. I det hele taget sørger du for at it-systemerne fungerer og at de fungerer upåklageligt. 

Uddannelserne veksler mellem skole og praktik. Du får undervisning i fag som computerteknologi, informationsteknologi, operativsystemer, netværk og fejlfinding, programmering m.fl. Heri indgår der også fag som engelsk, iværksætteri og innovation, produktudvikling, produktion og service.

Du kan blive ansat i private og offentlige virksomheder, eller du kan vælge at gå din egen vej og blive selvstændig.

Info
Startdato på GF2:

17. januar 2022

- også som EUX

8. august 2022 

Navn: Data og kommunikation
Varighed: 3-6 år
Trin og specialer: Teleinstallationstekniker, telesystemtekniker, It-supporter (udbyder EUC Syd), datatekniker med speciale i infrastruktur (udbyder EUC Syd), datatekniker med speciale i programmering (udbyder EUC Syd)
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skolepraktik, ny mesterlære og for eux
Økonomi: SU og elevløn
Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Nyheder

17.09.21 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom & Vis alle World Cleanup Day Vi tyvstartede Læs mere »
Se alle nyheder »