Vi skaber
resultater

Vejgodstransport

Godschauffør - også kaldet Vejgodstransportuddannelsen - samt lastbilchauffør

Søger du optimal personlig frihed, og vil du nyde kun at have dig selv som kollega? Hvis du kan lide det store overblik, det store udsyn fra bag rattet og du synes om muligheden for at kunne se lidt af verden ved at tilbagelægge kilomenter efter kilometer i både ind-og udland, så skal du lige tjekke uddannelsen som godschauffør af.

Det vil du lære 

Som godschauffør lærer du at køre de store lastbiler, kranbiler og godstransporter, og du lærer om at flytte, fordele og læsse til og fra din bil på den korrekte måde. Du skal kunne sørge for at dit gods er sikkerhedsmæssigt forsvarligt fastgjort uanset om det er levende dyr eller tonsvis af tungt metal.

Du får viden om eftersyn og vedligeholdelse af dit køretøj, og du lærer om sikkerhed og relevante forhold også internationalt, da der er mange love og regler, der skal overholdes, når gods skal transporteres - både indenlands i Danmark og til og fra udlandet.  

Uddannelsen veksler mellem skole og oplæring. Her på skolen får du undervisning i fag som kørsel, national og international transport, logistik og arbejdsmiljø. Men du skal også have fag som dansk, tysk og arbejdsmiljø.

Info
Startdato på GF2:

5. august 2024

20. januar 2025

Navn: Godschauffør - også kaldet Vejgodstransportuddannelsen
Varighed: Godschauffør: 3 år
Trin og specialer: Øvrige specialer på vejgodstransportuddannelsen som renovationschauffør, tankbilchauffør og flyttechauffør - her kan du tage grundforløbet på EUC Syd, og første del af hovedforløbene. Sidste del af uddannelsen foregår på en anden skole.
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn.
Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa

Nyheder

21.06.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX & Vis alle Kom og besøg os og hør om 𝗗𝗜𝗡𝗘 𝗠𝗨𝗟𝗜𝗚𝗛𝗘𝗗𝗘𝗥 𝗙𝗢𝗥 𝗔𝗧 𝗨𝗗𝗗𝗔𝗡𝗡𝗘 𝗗𝗜𝗚 til Bygningsmaler, Murer, Tømrer, Gastronom eller Ernæringsassistent. Læs mere »
Se alle nyheder »