Vi skaber
resultater

Tandklinikassistent

Er du serviceminded og udadvendt, og har du lyst til en spændende hverdag med fuld fart over feltet, men hvor der også er plads til stor faglig fordybelse? Så skal du overveje at blive tandklinikassistent.

Det vil du lære 

Som tandklinikassistent er du tandlægens højre hånd. Du hjælper tandlægen ved patientbehandling, og det er dig, der er med til at sørge for, at din patient føler sig i trygge hænder.

Du får en grundlæggende viden om mundens opbygning og funktion for at kunne forstå tandlægens arbejde og yde den bedste assistance fx ved kirurgiske indgreb, og det er helt klart en fordel, hvis du har et roligt gemyt og er lidt fiks på fingrene.

Du rydder af, desinficerer, steriliserer, klargør instrumenter og foretager notater i journalen, og du står for at vejlede patienterne i god mundhygiejne, pleje af tænder og tandkød, ligesom du også kommer til at vide en del om sund kost og forebyggelse af tandsygdomme.

En del af jobbet som klinikassistent er at tage røntgenbilleder og tandaftryk, ligesom assistenten ofte udfører administrativt arbejde som at passe telefonen, bestille materialer og står for indkaldelse og modtagelse af patienter. Som tandklinikassistent er du derfor en vigtig del af din kliniks image udadtil, så det er et plus, hvis du er i stand til at snakke med de forskellige mennesker, der kommer i din klinik.

Som færdiguddannet kan du få arbejde i både kommunale og private tandklinikker.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du fag som forebyggelse, anatomi, fysiologi, røntgen og klinikadministration, ligesom du får undervisning i dansk, førstehjælp og hygiejne.  

Info
Startdato på GF2:

17. januar 2022

8. august 2022

Navn: Tandklinikassistent
Varighed: 3 år 6 mdr.
Trin og specialer: Tandklinikassistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skolepraktik og mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn.
Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

24.09.21 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX & Vis alle ML-pris til automatiktekniker fra EUC Syd Simon Therling, automatiktekniker, modtager i dag i København den prestigefyldte ML-pris. Læs mere »
Se alle nyheder »