Vi skaber 
muligheder

Beklædningshåndværker

Beklædningshåndværker samt Tekstil- og beklædningsassistent

Går du med en drøm om at designe dit eget tøj? Interesserer du dig for mode, og har du lyst til en karriere i modebranchen? 

Moden udvikler sig hele tiden med nye tendenser og stilarter, og du kan være med til at sætte dit eget præg. Som beklædningshåndværker fører du designerens ideer ud i praksis. Du kan arbejde med at kreere alt fra individuelt og eksklusivt dame- og herretøj lige fra florlette festkjoler og elegante habitter til herlige hatte og smukke pelsarbejder.

Du får en grundlæggende viden om fremstilling af designertøj, du lærer de forskellige sy-tekniker og du arbejder med mønstre, materialesammensætning, farver og modeller.

Du får viden om de mange forskellige arbejdsmetoder i faget herunder at tage mål, tilskære stof og sy – også i hånden. Men du får også undervisning i design, stil og mode, produktion, logistik, kundepleje og brug af it-værktøjer.

Uddannelsen indeholder både skole- og praktikperioder.

Som færdiguddannet beklædningshåndværker med Svendebrev, kan du blive ansat på skrædderafdelinger på teatre, store tekstilfabrikker eller mindre syværksteder – og har du en iværksætter i maven kan du selvfølgelig også starte din egen virksomhed.

For at starte på beklædningshåndværkeruddannelsen skal du have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed.

Møde os på Facebook: Beklædning Sønderborg

Info
Startdato på GF2: 12.08.19
Startdato på Sundhed & livsstil 12.08.19
Navn: Beklædningshåndværker
Varighed: Beklædningshåndværker: 3 år - 3 år og 4 mdr
Trin og specialer: Tekstil- og beklædningsassistent: 2 år - og 2 år og 4 mdr
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale
Økonomi: SU og elevløn
Faktaboks

For at starte på uddannelsen skal du have en praktikplads hos en virksomhed.

Der starter nye hold to gange om året med start i august eller januar. 

Kommer du lige fra folkeskolen skal du søge grundforløb 1 (en af fagretningerne - se mere).

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Kommende begivenheder

13.03.19 Brancheaften Fremtidens bilmarked I det lokale uddannelsesudvalg for Bil, Fly og andre Transportmidler på EUC Syd, har vi drøftet udviklingen, og vi inviterer... Læs mere »
03.04.19 Frisørernes elevklub Træning, inspiration, sammenhold og netværk Læs mere »
05.02.19 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium & IB Diplom Vind 3.000 kr. - tegn et logo. Hvordan får vi flere til at vælge uddannelser og kompetencer indenfor STEM? Læs mere »
Se alle nyheder »