Vi skaber 
muligheder

Beklædningshåndværker

Beklædningshåndværker samt Tekstil- og beklædningsassistent

Går du med en drøm om at designe dit eget tøj? Interesserer du dig for mode, og har du lyst til en karriere i modebranchen? 

Moden udvikler sig hele tiden med nye tendenser og stilarter, og du kan være med til at sætte dit eget præg. Som beklædningshåndværker fører du designerens ideer ud i praksis. Du kan arbejde med at kreere alt fra individuelt og eksklusivt dame- og herretøj lige fra florlette festkjoler og elegante habitter til herlige hatte og smukke pelsarbejder.

Du får en grundlæggende viden om fremstilling af designertøj, du lærer de forskellige sy-tekniker og du arbejder med mønstre, materialesammensætning, farver og modeller.

Du får viden om de mange forskellige arbejdsmetoder i faget herunder at tage mål, tilskære stof og sy – også i hånden. Men du får også undervisning i design, stil og mode, produktion, logistik, kundepleje og brug af it-værktøjer.

Uddannelsen indeholder både skole- og praktikperioder.

Som færdiguddannet beklædningshåndværker med Svendebrev, kan du blive ansat på skrædderafdelinger på teatre, store tekstilfabrikker eller mindre syværksteder – og har du en iværksætter i maven kan du selvfølgelig også starte din egen virksomhed.

For at starte på beklædningshåndværkeruddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.

Møde os på Facebook: Beklædning Sønderborg

Info
Startdato på GF2: 18.01.21
Startdato på Mad & service 09.08.21
Navn: Beklædningshåndværker
Varighed: Beklædningshåndværker: 3 år - 3 år og 4 mdr
Trin og specialer: Tekstil- og beklædningsassistent: 2 år - og 2 år og 4 mdr
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale med en virksomhed, men mulighed for at søge kvoteplads, skolepraktik og ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Faktaboks

Der er mulighed for at søge kvoteplads.

Kommer du lige fra folkeskolen skal du søge grundforløb 1 (en af fagretningerne - se mere).

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Kommende begivenheder

30.09.20 Optagelsesprøve til EUD i 2021 Hvordan søger du ind, selvom dine karakterer ikke opfylder adgangskravene Læs mere »
26.01.21 Infomøder - Teknisk Gymnasium og Internationalt Gymnasium, IB Information om htx Læs mere »
26.10.20 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Brug af mundbind Nye restriktioner fra torsdag d. 29. oktober Læs mere »
Se alle nyheder »