Vi skaber 
muligheder

Beklædningshåndværker

Beklædningshåndværker samt Tekstil- og beklædningsassistent

Går du med en drøm om at designe dit eget tøj? Interesserer du dig for mode, og har du lyst til en karriere i modebranchen? 

Moden udvikler sig hele tiden med nye tendenser og stilarter, og du kan være med til at sætte dit eget præg. Som beklædningshåndværker fører du designerens ideer ud i praksis. Du kan arbejde med at kreere alt fra individuelt og eksklusivt dame- og herretøj lige fra florlette festkjoler og elegante habitter til herlige hatte og smukke pelsarbejder.

Du får en grundlæggende viden om fremstilling af designertøj, du lærer de forskellige sy-tekniker og du arbejder med mønstre, materialesammensætning, farver og modeller.

Du får viden om de mange forskellige arbejdsmetoder i faget herunder at tage mål, tilskære stof og sy – også i hånden. Men du får også undervisning i design, stil og mode, produktion, logistik, kundepleje og brug af it-værktøjer.

Uddannelsen indeholder både skole- og praktikperioder.

Som færdiguddannet beklædningshåndværker med Svendebrev, kan du blive ansat på skrædderafdelinger på teatre, store tekstilfabrikker eller mindre syværksteder – og har du en iværksætter i maven kan du selvfølgelig også starte din egen virksomhed.

For at starte på beklædningshåndværkeruddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.

Møde os på Facebook: Beklædning Sønderborg

Info
Startdato på GF2:

9. august 2021

17. januar 2022

Navn: Beklædningshåndværker
Varighed: Beklædningshåndværker: 3 år - 3 år og 4 mdr
Trin og specialer: Tekstil- og beklædningsassistent: 2 år - og 2 år og 4 mdr
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale med en virksomhed, men mulighed for at søge kvoteplads, skolepraktik og ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Faktaboks

Der er mulighed for at søge kvoteplads.

Kommer du lige fra folkeskolen skal du søge grundforløb 1 (en af fagretningerne - se mere).

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Kommende begivenheder

28.06.21 Optagelsesprøve til erhvervsuddannelse - uge 27 Dansk og matematik Læs mere »
11.03.21 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Delvis genåbning af skolen Der er nu åbnet for delvis fremmøde på skolen fra den 15. marts 2021, og vi glæder os til at se jer, der må vende fysisk tilbage til skolen. Læs mere »
Se alle nyheder »