Vi skaber

talenter

Studieture

På htx skal du på forskellige studieture undervejs igennem uddannelsen. Studieturene har altid et fagligt indhold, men de er selvfølgelig også med til at styrke sammenholdet og fællesskabet på jeres årgang.

I kommer som hovedregel af sted mindst en gang om året med den store udlandstur i efteråret på 2. g, hvor du har fem super dage sammen med dine klassekammerater. Gennem årene har vi været i bl.a. Prag, Amsterdam, Barcelona, Rom, London, Krakow og Dublin. Regn med at du skal bruge omkring 4.000,- kr. på rejseaktiviteter igennem din gymnasietid.

I 1. g plejer vi at tage en dag til Hamborg, hvor I skal på museumsbesøg, lave kvarteranalyser eller måske gadeinterviews. Det handler om at arbejde med et fagligt sigte, der knytter sig til undervisningen og som samtidig gør verden lidt større og bevirker, at I prøver teorierne af i praksis på en alternativ måde.

I 3. g skal du på tre dages studietur til en storby - gerne Aarhus eller København. Her skal I på virksomhedsbesøg, måske til rundvisning eller foredrag på et universitet, og I får som regel også lejlighed til at snakke med nogen af de studerende. I skal i det hele taget opleve lidt af studielivet og storbypulsen og prøve af, hvordan det er at komme rundt og være i en større studieby.

Billede