Vi skaber talenter

Er du fremtidens frontløber?

En EUX er en særlig form for erhvervsuddannelse. Du skal vælge EUX, når det ikke er nok, at gnisterne springer eller savsmuldet flyver om ørerne på dig – og du samtidig mener, at man ikke kan lære alt ved blot at læse i en bog.

På uddannelsen er du nemlig både studerende og lærling, og derfor får du både erhvervsuddannelsens vekslen mellem teori og praksis og en masse gymnasiale fag. Det vil sige, at du både skal på skolebænken og fordybe dig i teorien, arbejde koncentreret med dit håndværk i skolens værksteder og også i oplæring i virksomheden for at prøve kræfter med dit fag i den virkelige verden.

EUX er registreret som en erhvervsuddannelse, så når du har valgt EUX, kan du ikke uden videre skifte til gymnasiet - men din EUX-eksamen er en gymnasial eksamen, der giver studiekompetence på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Derfor kan du også – enten med det samme eller senere – blive optaget på en videregående uddannelse på f.eks. ingeniørhøjskoler, arkitektskoler eller universiteter. Det er en kæmpe fordel også at have den praktiske, håndværksmæssige side med, når du f.eks. tager en meget teoretisk universitetsuddannelse.

En elev er først EUX’er, når både svendebrevet og studiekompetencen er opnået. Det betyder, at du skal havde afsluttet HELE uddannelsesforløbet. Går du til skoleeksamen og opnår din studiekompetence inden svendeprøven, er du først fuld EUX’er, når svendeprøve er aflagt (og omvendt, hvis svendeprøven ligger inden skoleeksamen). 

EUX er et oplagt valg, hvis du drømmer om en dag at starte egen virksomhed. For ud over det håndværksfag, der engang skal udgøre livsnerven i din virksomhed, får du også den generelle viden og de kompetencer, der skal til for at skabe en succesfuld virksomhed.

EUX'ere kan deltage i Skills på lige fod med dem på erhvervsuddannelse (EUD).

Uddannelsesguiden.dk kan du læse mere om EUX, fagene og de forskellige retninger. 

 

Nyheder

08.05.24 / Vis alle,AMU / Efteruddannelse,Teknisk Gymnasium,EUX,Erhvervsuddannelse & Generel Vi ønsker alle en strålende Kristi himmelfart fyldt med solskin! Husk, skolen holder lukket den 9. og 10. maj. Læs mere »
Se alle nyheder »