Vi skaber talenter

Skolehjem

EUC Syd har skolehjem i Haderslev, Sønderborg og Tønder

Hent elevfolder for Sønderborg

Hent elevfolder for Haderslev

Hent elevfolder for Tønder

Når du bor på skolehjemmet fungerer EUC Syd som en slags kostskole.
Det er en god måde at flytte hjemmefra til et spændende miljø. Du får dit eget sted samtidig med, at du bor blandt andre unge af begge køn, med vidt forskellige uddannelsesønsker og fra alle egne af landet. Der er altid en kammerat i nærheden døgnet rundt.

Bemærk skolehjemmene er alle røg-, nakotika- og alkohofrie.

På skolehjemmet i Haderslev er der 16 værelser, i Sønderborg er der 144 og i Tønder er der 74 værelser. Alle værelserne har internetadgang.

I Haderslev er der fælles opholdsstue og køkken.

Skolehjemmene i Sønderborg og Tønder giver mulighed for en lang række aktiviteter for beboerne. Indendørs er der opholdsrum med billard, pool, bordfodbold og tv. I Sønderborg har skolehjemmet sit eget motionsrum, egen gymnastiksal og der er plæner til fodbold, volley og til at slappe af og sole sig på. 

I løbet af skoleåret sætter skolehjemmene sammen med eleverne en række andre aktiviteter og fester i gang. Skolehjemmene kan også tilbyde ekstra undervisning og hjælp med uddannelsen til de elever, der har brug for en håndsrækning i en periode. Se mere nedenfor under Start på en frisk.

Elevindflydelse på skolehjemmet 

Beboerne på skolehjemmet er en vigtig del af hjemmets hverdag. Det er eleverne selv, der står for en lang række af aktiviteterne. Derfor er det i høj grad op til den enkelte elev, hvordan opholdet på skolehjemmet skal forme sig. Rammerne er vide, og de udvider sig, jo mere man skubber til dem.

Hvem kan bo på skolehjemmet?

Skolehjemmet er for elever på erhvervsuddannelser. Betingelsen for at få en plads er, at eleven skal have mere end fem kvarters transport mellem EUC Syd og deres hjem, hver vej.
Elever fra erhvervsuddannelserne kan bo på skolehjemmet i alle skoleperioder i deres uddannelse, men ikke i praktikperioderne.
Er du over 18 år, skal du betale for at bo på skolehjemmet.
Er du under 18 år, er opholdet som hovedregel gratis. Men såfremt du har en lærekontrakt, skal der betales uanset alder.
Skolepraktikelever bor gratis på skolehjemmet, hvis de er under 18 år. Der skal først betales for skolehjemmet kvartalet efter, de er fyldt 18 år.
Prisen i 2018 er 508,25 kr. om ugen.

Er du ikke berettiget til at bo på Skolehjemmet, fordi din transporttid med offentlig transport er mindre end 5 kvarter til nærmeste skole, kan du alligevel ansøge om et værelse. Prisen er da 1.530,- kr. om ugen for kost og logi (2018). Beløbet bliver opkrævet hos din arbejdsgiver som får udgiften refunderet fra AUB.

Er du forsøger for et barn under 18 år (som bor på samme folkeregisteradresse som dig), fritages du for betaling, når du afleverer dokumentation i form af bopælsattest eller sygesikringsbevis på barnet.

Start på en frisk 

Skolehjemmet har et særligt tilbud til elever, der løber ind i problemer med deres uddannelse, hjemme eller i deres omgangskreds. Et ophold kan bruges til at skifte miljø, komme i gang med en uddannelse og møde nye kammerater. 
Få mere at vide hos Anette Lauritzen på tlf. 7412 4409.

Kontakt

Sønderborg:

Du kan få mere at vide om skolehjemmet på hverdage ml. kl. 16.00-20.00 på tlf. 7412 4406 eller send en mail til vkr@eucsyd.dk.

EUC Syd
Skolehjemmet
Sdr. Landevej 28
6400 Sønderborg
Tlf. 7412 4242 
      7412 4406 (mellem kl. 16-20)

Tønder: 

Du kan få mere at vide om skolehjemmet på hverdage, mandag til torsdag ml. kl. 10.00-15.00 samt fredag kl. 10.00-13.00 ved at kontakte Charlotte Fonnesbæk på tlf. 7412 4619 eller mobil 5131 4807 eller send en mail til cfo@eucsyd.dk.

EUC Syd
Skolehjemmet
Bargumsvej 19-23
6270 Tønder

Tlf. 7412 4242 (hovedtlf.)

Haderslev:

Du kan få mere at vide om skolehjemmet på hverdage ml. kl. 9.00-13.00 ved at kontakte hanne Juhl på tlf. 7412 4510 eller send en mail til haju@eucsyd.dk.