Vi skaber
muligheder

Skorstensfejer

Vil du gerne beskytte vores miljø, forhindre brand og forebygge forgiftningsulykker?

Det vil du lære 

Skorstensfejeren er et af Danmarks ældste og stolteste håndværksfag. På uddannelsen lærer du om forskellige former for skorstene, kedler, fyrings- og ventilationsanlæg og om at arbejde med forskellige rensemetoder for kedler, skorstene og andre rørsystemer. Du lærer om fyringssystemer, brændsel, ovne, el- og gasteknik og om, hvordan man måler og kontrollerer mange typer varmesystemer. 

En af skorstensfejerens vigtigste opgaver er at forhindre brand, så på uddannelsen får du professionel brandteknisk viden, og det er også vigtigt, at du undervejs får forståelse for arbejdsmiljø og miljøbeskyttelse og kender alt til de love og bestemmelser, der gælder på området.

Skorstensfejerens arbejde kan både foregå i private hjem og i store virksomheder, og en del af undervisningen går også på at lære at rådgive og udføre kundeservice.

Arbejdet oppe i skorstene, på tage og inde i ventilationsskakter fylder en del, så du skal lige overveje om du har problemer med højdeskræk eller klaustrofobi.

Uddannelsen veksler mellem skole og oplæring. Du kan starte på skole eller i oplæring i en virksomhed.

Isabella vil være skorstensfejer

Faste arbejdstider, tidligt fri om fredagen, fri i weekenden og så er det fysisk arbejde, hvor man kommer ud og møder mennesker - og telefonen ringer aldrig, når du har fri.

Læs artiklen fra Blik og Rør, hvor Isabella fortæller om hvorfor hun har valgt Skorstensfejeruddannelsen:
https://blikroer.dk/node/1933

Info
Startdato på GF2:

5. august 2024

Navn: Skorstensfejer
Varighed: Skorstensfejer 4 år (ekskl. GF1)
Trin og specialer: Skorstensfejer Bemærk: Optag en gang om året i august.
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Ikke mulighed for skoleoplæring og ikke mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU eller elevløn
Funktioner
Geografisk placering
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder

Nyheder

21.06.24 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX & Vis alle Kom og besøg os og hør om 𝗗𝗜𝗡𝗘 𝗠𝗨𝗟𝗜𝗚𝗛𝗘𝗗𝗘𝗥 𝗙𝗢𝗥 𝗔𝗧 𝗨𝗗𝗗𝗔𝗡𝗡𝗘 𝗗𝗜𝗚 til Bygningsmaler, Murer, Tømrer, Gastronom eller Ernæringsassistent. Læs mere »
Se alle nyheder »