Vi skaber
muligheder

Skorstensfejer

Skorstensfejer og kedelanlægstekniker

Vil du gerne beskytte vores miljø, forhindre brand og forebygge forgiftningsulykker?

Det vil du lære 

Skorstensfejeren er et af Danmarks ældste og stolteste håndværksfag. På uddannelsen lærer du om forskellige former for skorstene, kedler, fyrings- og ventilationsanlæg og om at arbejde med forskellige rensemetoder for kedler, skorstene og andre rørsystemer. Du lærer om fyringssystemer, brændsel, ovne, el- og gasteknik og om, hvordan man måler og kontrollerer mange typer varmesystemer. 

En af skorstensfejerens vigtigste opgaver er at forhindre brand, så på uddannelsen får du professionel brandteknisk viden, og det er også vigtigt, at du undervejs får forståelse for arbejdsmiljø og miljøbeskyttelse og kender alt til de love og bestemmelser, der gælder på området.

Skorstensfejerens arbejde kan både foregå i private hjem og i store virksomheder, og en del af undervisningen går også på at lære at rådgive og udføre kundeservice.

Arbejdet oppe i skorstene, på tage og inde i ventilationsskakter fylder en del, så du skal lige overveje om du har problemer med højdeskræk eller klaustrofobi.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du kan starte på skole eller i praktik.

Info
Startdato på GF2: 18.01.21
Startdato på Innovation, strøm & energirigtigt byggeri 10.08.20
Navn: Skorstensfejer, Kedelanlægstekniker
Varighed: Skorstensfejer 4 år 6 mdr., kedelanlægstekniker 2 år
Trin og specialer: Skorstensfejer og Kedelanlægstekniker Bemærk: Optag en gang om året i august.
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Ikke mulighed for skolepraktik og ikke mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder

Nyheder

07.04.20 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,Teknisk Gymnasium,IB Diplom,AMU / Efteruddannelse & Vis alle Fortsat nedlukning af skolen til den 10. maj Læs mere »
Se alle nyheder »