Vi skaber
resultater

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent og Ernæringshjælper

Som ernæringsassistent og ernæringshjælper skal du kunne lide at lave mad, for det er dig, der laver den - og du laver den til mange, for du vil typisk få arbejde i køkkener på plejehjem, hospitaler, skoler, døgninstitutioner eller i kantiner på store virksomheder. 

Ernæringsassistenten er med til at sørge for, at de enkelte råvarer bliver sat sammen og produceret til et sundt og velsmagende måltid. Du lærer derfor om principperne bag forskellige diættyper og om at sammensætte, tilrettelægge og tilberede diæter og ernæringsrigtig kost.

Du lærer også om at anrette maden, så den er appetitlig og indbydende, og om hvordan du bedst opbevarer råvarer og distribuerer tilberedt mad forsvarligt. Du står nemlig med det daglige ansvar for kvalitet og fødevaresikkerhed på dine mange ’kunders’ vegne. 

Efter 1 1/2 år på uddannelsen er du uddannet ernæringshjælper. Allerede her kan du stoppe uddannelsen og gå i arbejde, men du kan også fortsætte og blive ernæringsassistent med svendebrev – det tager tre år i alt.

For at starte på uddannelsen til ernæringsassistent skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.  

Info
Startdato på GF2: 17.01.19
Startdato på EUX 12.08.19
Startdato på Sundhed & livsstil 12.08.19
Navn: Ernæringsassistent
Varighed: 2 år - 4 år 2 mdr.
Trin og specialer: Ernæringshjælper, ernæringsassistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale. For at starte på ernæringsassistentuddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd. Mulighed for skolepraktik og mulighed for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn.
Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

06.09.18 / Erhvervsuddannelse,EUD - GF1,EUD - GF2 & EUX Første aften med frisørklubben Elevklubben på frisøruddannelsen var en stor succes. 19 friske frisørelever mødte op som en fantastisk start på den nye klub og lærerteamet er super glade over fremødet og opbakningen fra eleverne Læs mere »
Se alle nyheder »