Vi skaber
resultater

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent

Som ernæringsassistent skal du kunne lide at lave mad, for det er dig, der laver den - og du laver den til mange, for du vil typisk få arbejde i køkkener på plejehjem, hospitaler, skoler, døgninstitutioner eller i kantiner på store virksomheder. 

Ernæringsassistenten er med til at sørge for, at de enkelte råvarer bliver sat sammen og produceret til et sundt og velsmagende måltid. Du lærer derfor om principperne bag forskellige diættyper og om at sammensætte, tilrettelægge og tilberede diæter og ernæringsrigtig kost.

Du lærer også om at anrette maden, så den er appetitlig og indbydende, og om hvordan du bedst opbevarer råvarer og distribuerer tilberedt mad forsvarligt. Du står nemlig med det daglige ansvar for kvalitet og fødevaresikkerhed på dine mange ’kunders’ vegne. 

Det tager 3½ år at blive ernæringsassistent med svendebrev.

 

GØR EN FORSKEL MED MAD - BLIV ERNÆRINGSASSISTENT

Arbejdspladserne mangler uddannede ernæringsassistenter

Klik på linket: 

Kost og Ernæringsforbundet har lavet denne hjemmeside med 5 forskellige film om at blive ernæringsassistent.

Info
Startdato på GF2:

 

18. januar 2021

- i Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder 

 

Navn: Ernæringsassistent
Varighed: 3½ - 4 år og 2 mdr.
Trin og specialer: Ernæringsassistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skolepraktik og for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn.
Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder
Haderslev Christen Kolds Vej 20 6100 Haderslev

Nyheder

20.11.20 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX & Vis alle Kontaktløs tidsregistrering I dataafdelingen i Sønderborg, har skolepraktikeleverne udviklet og indført et program, så eleverne indstempler med studiekortet gennem en kortskanner Læs mere »
Se alle nyheder »