Vi skaber
resultater

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent

Som ernæringsassistent skal du kunne lide at lave mad, for det er dig, der laver den - og du laver den til mange, for du vil typisk få arbejde i køkkener på plejehjem, hospitaler, skoler, døgninstitutioner eller i kantiner på store virksomheder. 

Ernæringsassistenten er med til at sørge for, at de enkelte råvarer bliver sat sammen og produceret til et sundt og velsmagende måltid. Du lærer derfor om principperne bag forskellige diættyper og om at sammensætte, tilrettelægge og tilberede diæter og ernæringsrigtig kost.

Du lærer også om at anrette maden, så den er appetitlig og indbydende, og om hvordan du bedst opbevarer råvarer og distribuerer tilberedt mad forsvarligt. Du står nemlig med det daglige ansvar for kvalitet og fødevaresikkerhed på dine mange ’kunders’ vegne. 

Det tager 3½ år at blive ernæringsassistent med svendebrev.

 

Info
Startdato på GF2:

20. januar 2020

- I Aabenraa

 

10. august 2020

Navn: Ernæringsassistent
Varighed: 3½ - 4 år og 2 mdr.
Trin og specialer: Ernæringsassistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale. For at starte på ernæringsassistent-uddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd. Mulighed for skolepraktik og for ny mesterlære.
Økonomi: SU og elevløn.
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

27.09.19 / Vis alle,Generel,AMU / Efteruddannelse & Erhvervsuddannelse Planlægningskalender 2020 inden for Automatik og proces samt robot Læs mere »
Se alle nyheder »