Vi skaber talenter

02.03.16

Young Enterprise - vi sender to gymnasiehold til DM

Teknisk Gymnasium Sønderjylland stillede med 16 hold til Young Enterprise og begge de to hold, der nu går videre til DM, havde udarbejdet en god prototype, der på en virkningsfuld måde illustrerede funktionaliteten, ligesom begge holds løsninger tog afsæt i dagligdags udfordringer.

Holdet fra HTX i Aabenraa bestående af Ole, Jesper og Peter, havde lavet et aggregat, der sættes på et gevær og opsamler patroner efter brug og på den måde mindsker plastikaffald smidt i naturen.

Holdet fra Tønder, der også vandt i kategorien ”Science og Teknologi”, var et mix hold bestående af HTX- og HHX-elever fra Tønder Gymnasium. Gruppen kalder sig ”Das LYNX” og består af Leila, Bende, Arved og Mike. Gruppen har udviklet et smart cykelkit, der indeholder relevante tools til reparationer og gemmes diskret i cykelstyret, når det ikke er i brug. 

Grupperne havde udarbejdet en fin forretningsplan, en flot stand og var gode til at præsentere deres produkt for publikum og dommere. 

Der i alt 250 gymnasieelever samlet fra Teknisk Gymnasium Sønderjylland, Det Blå Gymnasium i i Sønderborg, Haderslev og Tønder samt IBC Aabenraa til 'Fonden for Entreprenørskabs' årlige regionale mesterskab, som blev åbnet af Sønderborgs borgsmester, Erik Lauritzen. 

De studerende har arbejdet med de kreative projekter i et halvt års tid, og det er blevet til 62 unikke produkter og forretningsidéer for at starte egen virksomhed, som blev præsenteret for dommere.

Konkurrencen er et led i Young Enterprise konkurrencen, Company Programme. Der blev udvalgt 12 grupper, der nu går videre til Danmarksmesterskabet d. 10. marts.

Billede