Vi skaber talenter

06.05.19

Kræves der et gennemsnit på 2, 3 eller 5 for at komme på Teknisk Gymnasium efter sommerferien?

Forvirringen er stor, men her er kravene

I et brev til eleverne i 9. klasse står der, at de skal være fundet uddannelsesparate, og at de ved afgangsprøven skal have mindst 5,0 i gennemsnit i de lovbundne prøvefag.

Men så fortsætter teksten:

»Hvis du ikke får mindst 5,0, har du stadig krav på at blive optaget, hvis du får et gennemsnit på mindst 3,0 eller får et gennemsnit på mellem 2,0 og 3,0 og gennemfører en vejledningssamtale med rektor.«

Berlingske har spurgt Hanne Paustian Tind, der er Region Midtjyllands repræsentant i Ungdommens Uddannelsesvejledning Danmark, og hendes melding er klar:

Har man fået et gennemsnit på 2 eller derover til afgangsprøverne, og er man samtidig blevet erklæret uddannelsesparat, så har man krav på at blive optaget på gymnasiet.

Og det fremgår endvidere af UVM's hjemmeside, at ansøgere, som er vurderet ikke-uddannelsesparat, har krav på optagelse, hvis de opnår mindst 6,0 i karaktergennemsnit i de bundne prøvefag.

https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannels…/adgang-og-optagelse

Dog, ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal folkeskoleeleverne først og fremmest have at vide, at der kræves et 5-tal i gennemsnit for at komme på gymnasiet – også selv om loven siger, at det er muligt at komme i gymnasiet med 2 i gennemsnit.

»Det er vigtigt at slå fast, at man skal pejle efter et 5-tal, fordi det afspejler niveauet i gymnasiet. Gymnasiet er en boglig ungdomsuddannelse med nogle fag med høje krav. Dog er der også mulighed for at komme ind med mindre, men som elev kan man roligt pejle efter 5-tallet,« siger hun.

Gå direkte til siden om optagelse på Teknisk Gymnasium

 

https://www.berlingske.dk/samfund/minister-om-forvirrende-krav-til-skoleelever-i-skal-vaere-opmaerksomme-paa