Vi skaber talenter

02.05.19

Fantastisk Gallafest på Teknisk Gymnasium

Fredag d. 26. april holdt Teknisk Gymnasium i Sønderborg den traditionsrige Gallafest med middag, lancierdans, nomineringer og underholdning, og efterfølgende var der fest

Hele 150 deltog i årets Galla på Teknisk Gymnasium i Sønderborg, der afholdt den traditionsrige Gallafest for 10. gang.

Som noget særligt for htx er Galla ikke kun for afgangselever, men alle årgange velkomne, så der deltager også 1. og 2. g’ere, og også alle årgange fra IB er inviteret med til arrangementet. IB er det engelsksprogede gymnasium, der holder til i samme bygning og på de samme gange som htx på Hilmar Finsens Gade.

Den røde løber er rullet ud, og pigerne er iført chikke balkjoler og elegante sko og smykker, men kun pigerne fra 3. g og 3. IB må bære en lang gallakjole til middagen og festen om aftenen; de øvrige piger skal være iført kortere festkjoler og må pænt vente med det fulde gallaskrud, til de selv er 3. g’ere.

Der er også gallaregler for drengenes påklædning. De møder op i smarte sorte smokings eller overvejende mørke jakkesæt, men kun 3. g’erne og 3. IB’erne må bære butterfly. Alle andre årgange må nøjes med et slips, til de selv er afgangselever.

Efter ankomst på den røde løber var der velkomstdrink og derefter middag ved runde borde, og der var pyntet op med levende lys, balloner, blomster og lyskæder, og frivillige familiemedlemmer og venner hjalp til med at servere og betjene gæsterne til den storslåede 3-retters menu.

”Efter forretten blev der naturligvis danset lancier, fortæller Camilla Arp, der er gymnasielærer på Teknisk Gymnasium, ”- særligt en gruppe 2. g’ere fik applaus for deres ualmindelig veløvede udfoldelser. Nogen af de andre klasser fik - som det også forventes ;-) - de forskellige møller til at gå i mere eller mindre kludder, men uanset udfaldet er der helt sikkert grinegaranti”, smiler Camilla Arp, som også har været en af de bærende kræfter i planlægning og afvikling.

En anden tradition er talen, der holdes af Sven Zachariassen, der underviser i tysk, samfundsfag og erhvervsøkonomi og giver de unge mennesker et alvorsord med på vejen om fremtiden og videre uddannelse og gerne får flettet lidt politisk ind undervejs. Helt sikkert er det, at han får tvundet Tysklands forbundskansler Angela Merkel ind, for hun er hans store passion - og i år var også bl.a. Brexit et af de områder, han berørte.

Både lærere og elever afholder nomineringer og anpriser bl.a. Årets Elev fra alle årgange, Årets par, Årets Konge og Dronning (med de flotteste dress), og også Årets lærere bliver udpeget.

Undervejs plejer lærergruppen derudover at underholde, og til elevernes store morskab, gerne gøre sig selv til grin. Nogle år har det være med optræden og sange, men i år havde de lavet en kahoot (en online quiz), hvor eleverne skulle gætte på, hvem de forskellige lærere ville date, hvis de fik fire valgmuligheder – og der var for de forskellige lærere listet alt fra Brad Pitt, Linse Kessler og Julia Roberts til Pippi Langstrømpe, filosoffer og en kat.

Da middag og det programlagte var afviklet, fortsattes med DJ og diskotek, og her kunne de htx-elever, som havde valgt ikke at deltage ved selve middagen, møde ind og feste med.

”Det er altid en fornøjelse at være sammen med vores unge mennesker på en mere social og uformel måde uden for det rent uddannelsesrelaterede”, siger Camilla Arp og fortsætter: ”Vi er lidt på slap line sådan en aften, selvom der selvfølgelig er en vis standard ikke mindst til en Gallafest. Men det giver både eleverne og os lærere en bredere relation og et større sammenhold, og det er jo en af grundstenene for god læring. Det var simpelthen så vellykket”.

Billedet er taget af fotograf H.C. Unger