Vi skaber talenter

18.06.20

Årets første EUX-student i Aabenraa

Anders Lunding Nielsen er netop blevet årets første student fra htx i Aabenraa i dag torsdag d. 18. juni. Han afsluttede med et flot 12-tal.

Anders afslutter med sidste mundtlige eksamen i det tværfaglige erhvervsprojekt, som har rod både i en erhvervsuddannelse og i gymnasiefaget teknikfag i byggeri og energi. Anders er nemlig EUX student i dag og senere på året får han svendebrev som murer og er i lære ved byggefirmaet Lars Johanning.

Anders har planer om at bruge sine skills fra de to uddannelser til at renovere sit eget nykøbte hus. Han fik nøglen til huset i mandags, så det er perfekt timing. Anders er 20 år og det er hans mor, der har fået lov til at give huen på.

Eux er en banebrydende uddannelse, der er skabt til de ambitiøse, målrettede og engagerede, som har evnerne til at kunne arbejde med både hænderne og hovedet.

 

Med eux behøver man ikke længere vælge det ene frem for det andet, for eux kombinerer det bedste fra begge verdener, og det betyder, at man på kortere tid både tager både en erhvervsuddannelse og opnår svendebrev og også bliver student, så man bagefter kan trække direkte i arbejdstøjet og tjene penge, eller fortsætte med at uddanne sig og tage en videregående uddannelse.

 

På EUC Syd har vi 12 EUX-uddannelser fordelt i Sønderborg og Aabenraa.

 

www.eucsyd.dk/eux/