Vi skaber talenter

02.05.17

1.y fra Aabenraa vandt førstepræmie i konkurrencen Forskningens Døgn

1.y fra HTX i Aabenraa var med i Forskningens Døgn, hvor de har arbejdet med fermenterede fødevarer i konkurrence med de øvrige gymnasier i byen. 

Der var grand finale i fredags med ”Løvens hule” og fem professionelle dommere fra fødevarebranchen og her vandt 1.y i deres gruppe. Præmien var en klassetur på Cafe Kridt. Deres produkt hedder ”Kraut To Go” og indeholder en blanding af yoghurt og fermenterede grøntsager, som de selv har fremstillet.

- Og hvad er så fermentering? Vi slog det op, og det er noget med at lægge grøntsagerne i pres i saltlage. Det omdanner sukkeret i grøntsagerne til bl.a. mælkesyre, eddikesyre og kuldioxid, hvilket gør fødevaren sur og beskytter mod vækst af uønskede forrådnelses- og sygdomsbakterier.