Vi skaber talenter

 

  

Årets første IB-student 2021

Astrid Præstholm er årets første IB student. For Astrid har hendes tid på skolen været god, intens og lærerig.


Billede af Astrid Præstholm da hun blev student.

På Internationalt gymnasium i Sønderborg har man mulighed for at tage en ’International Baccalaureate(IB), som er en gymnasievej, der åbner dørene til uddannelse og karriere i udlandet og herhjemme. Uddannelsen er også en indgang for internationale elever for at komme til Danmark. Det betyder derfor, at Astrid har gået i klasse med elever, der kommer fra flere forskellige lande.

- ”Vi er en lille afdeling på en stor skole, som gør, at vi får et godt sammenhold. Og det har været interessant, at vi alle kommer fra mange forskellige steder og kan fortælle historier fra vores liv”, siger Astrid

Hvorfor vælger man IB?
Da Astrid i 9. klasse skulle træffe et valg om ungdomsuddannelse, var det oplagt for hende at vælge IB. Hun søgte en faglig og personlig udfordring, og var glad for det engelske sprog.


- ”Jeg har altid været meget fascineret af det internationale, og jeg har også flere venner, jeg taler med på engelsk. Så jeg har altid været lidt forbundet til det engelske”, fortæller Astrid.

Som elev på IB-uddannelsen får man muligheden for at blive ekstra akademisk udfordret. Men udover det faglige er der også, i løbet af uddannelsen, fokus på at udvikle sig personligt, bl.a. gennem faget CAS (Creativity, Activity, Service), hvor man blandt andet opnår points gennem frivilligt arbejde. Uddannelsen har også fokus på at udvikle eleverne på det etiske og intellektuelle plan, hvori der også er fokus på kritisk tænkning.


- ”Andre skal vælge en IB, hvis de ønsker en udfordring. Man skal nok ikke vælge en IB, hvis man sidder med tanken om, at man ikke vil lave noget de næste 3 eller 2 år. Man skal virkelig vælge den, hvis man tænker, at man reelt vil blive akademisk udfordret, og hvis man kan lide at blive lidt presset til den hårde side, angående lektier og afleveringer. Selvom uddannelsen kan være udfordrende, er der en masse hjælp at hente, både fra undervisere men også gennem lektiehjælp af tidligere elever”, fortæller Astrid.

I løbet af ens tid på IB, vil man også lære en del om at have overblik over sin tid og om at prioritere.

- ”Hvis jeg skulle nævne de vigtigste ting, som jeg har lært gennem IB, så er det helt klart at lære at planlægge min tid ordentlig og det høje niveau af engelsk”, fortæller Astrid.

En corona-afslutning
Astrid har sammen med sin klasse lige færdiggjort eksaminer og kan nu gå på en velfortjent sommerferie.

- ”Efter sommerferien vil jeg holde sabbatår, og derefter vil jeg gerne på universitetet – jeg ved endnu ikke, om det skal være i Danmark eller udlandet ”, fortæller Astrid.

Som student fra IB har man mange muligheder for at søge om optagelse på videregående uddannelse, både i udlandet og i Danmark.

FAKTABOKS OM IB

’International Baccalaureate’ er en gymnasial uddannelse, hvor undervisningssproget foregår på engelsk. Uddannelsen giver adgang til optagelse på videregående uddannelser i Danmark og udlandet.

Adgangskrav

For at blive optaget direkte på den 2-årige IB skal du have afsluttet 10. eller 11. klasse i en international skole eller i en national skole i udlandet. Du kan også blive optaget efter en dansk 1. g (fra enhver studieretning).For danskere, der altid har gået i dansk folkeskole, og for elever fra internationale skoler, som ikke opfylder kravene til optagelse direkte på den 2-årige uddannelse, findes der en forberedelsesklasse. Den kaldes pre-IB, og undervisningssproget er også her engelsk. Den varer et år og svarer til første år af gymnasiet (stx eller htx).

Uddannelsens opbygning
Pre-IB: 1 år
IB: 2 år

Fag
Fagene på IB udbydes på ”Standard level” og ”Advanced level”.
Her er en liste over tilbudte fag (2021) på Internationalt gymnasium i Sønderborg:

• English Language and Literature
• Danish Literature
• Self-taught Language
• English B
• Danish B
• Spanish ab initio
• History
• Psychology • Chemistry
• Physics
• Biology
• Mathematics: Analysis and approaches
• Visual Arts
• Theory of Knowledge
• CAS (Creativity, Activity, Service)
• Extended Essay

For mere information om IB, kontakt: