04.07.23

Uddeling af Teglværksejer Carl Emil Føstes Legat

Teglværksejer Carl Emil Føstes Legat gives, som støtte til unge i det praktiske liv, inden for håndværk og industri.

Følgende elever modtog legatet:

 

Billede

Emil - Tømrer Haderslev . Emil er en meget arbejdsom elev, der altid gør sit bedste for at få max ud af undervisningen. Han har gennem hele gf1 og GF2 været nysgerrig på faget, og været en god kammerat. Hans interesse og dygtighed har medført at han har været i stand til at tilegne sig viden over niveau f.eks. 3D AutoCAD. Emil kommer altid til tiden, og er forberedt til undervisningen.

Billede

Nizar - Industritekniker Sønderborg. Nizar er kurdisk syrer, og er flygtet til Danmark sammen med sine forældre og søskende. Han har ar på kroppen efter skudsår, som han fik som barn. Han har arbejdet hårdt i Tyrkiet, selvom han kun var teenager. Efter nogle hårde år i Tyrkiet lykkedes det familien at komme videre og for nogle år siden kom de til Danmark. Siden da har Nizar kæmpet for at lære og få et normalt liv. Jeg kender Nizar som et meget positivt menneske, der altid er klar til at deltage i undervisningen og klar til at hjælpe andre hvor han kan. Han har kæmpet sig igennem sprogvanskeligheder og har bestået sine fag med gode karakterer. Selv da hans familie i Syrien blev ramt af jordskælv og nogle mistede livet, holdt han fast i sit positive livssyn. Jeg er sikker på, at Nizar vil opnå sit mål med at få et dejligt, normalt liv her i Danmark, for han arbejder godt og målrettet på det. Han fortjener et skulderklap.

Billede

Frederik - Murer Stegholt. Frederik er valgt ud fra kriterierne faglig dygtig, interesseret i faget, afholder aftaler, kommer til tiden, og ikke mindst er en god kammerat. Frederik har fra start vis stor interesse for murerfaget, hans faglighed har hele tiden her på GF2 ligget helt i top, altid med et stort engagement for detaljen, både i teori og praktisk.

Billede

Gheorghe - Mekaniker Lundsbjerg. Han møder hver dag frisk og der er aldrig bøvl med ham. Han er smilende og vil helt vildt gerne lære noget da han gerne vil blive en af de bedste mekanikere. Når Cristian er færdig med en opgave, kommer han fluks og beder om en ny. Han er god til at få de andre med når de hænger lidt med hovedet. Cristian kommer fra Rumænien og har lidt udfordringer med sproget. Men dette er ingen hindring for ham. Han vil meget gerne lære de fagudtryk der er i faget. Det er virkelig dejligt.

Billede

Hadiseh - Tandklinikassistent Stegholt. Hadiseh er en voksen kvinde som kom til Danmark fra Iran for 3 år siden og har på denne korte tid allerede tilegnet sig færdigheder som gør, at hun kan tage en uddannelse. Hadiseh har vist på grundforløbet , at det ikke er en hindring at tage en uddannelse OG have en familie OG en bopæl der ikke ligger lige om hjørnet OG så også have overskud til, at være hjælpsom og positiv overfor medstuderende. Hadiseh er en omsorgsfuld, omhyggelig og seriøs elev som positivt går til opgaverne. Hun tager ansvar og initiativ og vi har set hvordan hun har udviklet sig fagligt og personligt siden opstart på grundforløbet. En elev der har overrasket os og som har fundet sin vej til, at tilegne sig det faglige og det praktiske stof på grundforløbet.

Billede

Stephanie - Frisør Stegholt. Stephanie startede her på EUC Syd den 18. januar 2023 og var lige flytter hertil fra Bornholm. Det var en stor omvæltning at komme til det Sønderjyske, men det slog ikke Stephanie ud, da hun har et stort gå på mod, er omstillingsparat og er meget målrettet med, at hun gerne vil have sin drømme uddannelse som frisør. Hun har arbejdet meget målrettet gennem hendes uddannelse også med grundfaget Dansk som lå om fredagen. Her var de kun 2 elever, da alle de andre klassekammerater havde merit og derfor var i praktik for at finde en læreplads. Stephanie ses af klassekammeraterne som en meget positiv, altid hjælpsom, god til at få alle med, er superdygtig til at passe på os, som sætter sig selv til side, tænker på andre først og håndterer tingene som en voksen.

Billede

Tenna - Maler Stegholt. Tenna har tidligere gennemført uddannelserne som skrædder og butiksassistent. Hun har nu valgt at skifte spor. Tenna har været omstillingsparat og meget modtagelig for, hvordan vi underviser her på maler afdeling. Hun har arbejdet meget målrettet gennem hele grundforløbet, hun sat barren rigtig højt og udfordret sig selv. Hun er interesseret i at yde det bedste i sit nye fag, og har en særlig kreativ evne, som kun har kunnet udmøntes i praksis, med en utrolig flittig indsats. Samtidig er Tenna en rigtig god og hjælpsom klassekammerat.

Billede

Mathias - Tømrer Sønderborg. Mathias har gennemgået en stor udvikling gennem det seneste år, både personligt som fagligt. Han er gået fra at være lidt uafklaret på GF1 til at være dedikeret til tømrerfaget, hans interesse og engagement har været med til at han er blevet fagligt dygtig. Han træder gerne til når klassekammerater har brug for hjælp både til tegning, i praktikken eller på det personlige plan. Han går gerne forrest når der skal ryddes op eller når der skal gang i arbejdet efter pauserne og er derfor også en inspiration for sine klassekammerater. Han store engagement, blandt andet i praktikugen har sikret ham en fuld uddannelsesaftale hos en velanskrevet lokal tømrervirksomhed.

Billede

Torben - Tømrer Stegholt. Indstillingen af Torben sker fordi, han gennem hele Grundforløb 2 har udmærket sig som den bedste klassekammerat. Torben har altid hjulpet sine klassekammerater, om det har været teoretisk, praktisk eller fællesskabet i klassen, har han været en foregangsmand. Torben er også ansvarsbevidst, hvilket er kommet til udtryk ved Stegholt huset.

Billede

Signe - Ernæringsassistent Haderslev. Hun indstilles for sin indsats på GF2, hvor hun har været målrettet fra første dag, og selv om at hun kun er 16 år, har hun allerede fra dag et udvist en usædvanlig høj interesse for hendes uddannelsesvalg. Hun er pligtopfyldende, mødestabil og en god klassekammerat – og på trods af den lange bustur fra Gram, hver morgen, møder hun altid frisk ind med et smil på læben. Hun er grundig i hendes opgavebeskrivelser og viser høj faglighed - og i køkkenet har hun sans for at lave smagfuld og veltilberedt mad - dag efter dag.

Derudover har følgende elever modtaget et legat:

 

Alice - Maler Stegholt

Alice har i den grad kæmpet, med sine egne personlige udfordringer og udvikling igennem hendes uddannelse.

En svær start på livet og nogle hårde ungdomsår, gjorde at mange nok havde dømt hende til, et liv uden uddannelse og uden for arbejdsmarkedet. Men det ville hun gerne modbevise.

Hun har igennem årene grædt mange tårer, af både frustration, men også glæde, når de ting hun virkelig havde svært ved, lykkedes.

Fagligt er hun en enorm dygtig maler og meget omhyggelig med hendes arbejde. Hun er nu nået til sin svendeprøve og dermed til vejs ende af hendes uddannelse. Den virksomhed der får denne malersvend, får en dygtig, pligtopfyldende og loyal medarbejder.

Det ville glæde mig meget at se hende modtage et legat.

 

Søren - Teknisk design Stegholt   

Søren, har vist flid i hele hans uddannelsesforløb.

Og har klaret sig godt, med gode karakter.

Søren Imponér sine lærer med sin unikke tankegang og måde at tilgå udfordringer på.

Han har for mig altid udvist stor ordentlighed, seriøsitet og indlæringsparathed, og jeg må sige, at det altid har været en fornøjelse at arbejde med ham.

 Søren er også meget vellidt i klassen. altid hjælpsom, hvis bare man spørger ham om hjælp, så vil han med det samme yde det bedste han kan. Samtidig er Søren med til at skabe en rar stemning i klassen.

 

Carsten - Lageruddannelsen Lundsbjerg  

Carsten arbejder ved Scanpot, i Sønderborg.

I starten af hans uddannelse, var han et meget forstyrrende element i klassen, en ”rod”. Carsten har en diagnose, hvor han har svært ved at sidde stille, og konstant kræver, for ham, relevant ”aktivitet” omkring sig. I modsat fald mister han koncentrationen, og hans opmærksomhed ”flagrer rundt”. Efterhånden som Carsten er kommet gennem de forskellige hovedforløb, har han fået indblik i, og forståelse for rigtig mange af de forhold og mekanismer, der gør at en arbejdsplads kan fungere, og hvor vigtigt det er at medarbejderne trives og udvikler sig. Dette har bla. medvirket til at Carsten er blevet meget anderledes i undervisningen. Han er blevet meget opmærksom på hvordan de andre elever på holdet har det, og støtter og hjælper ivrigt de der måtte have nogle udfordringer i undervisningen.

Det er dejligt at se hvordan han har udviklet sig som elev, men også som menneske, i løbet af de små 3 år jeg har kendt ham som elev. Uddannelsen har givet Carsten mod på at videreuddanne sig.

 

Tobias - Smed Tønder

Han er faglig utrolig dygtig, lang mere end man kan forventet af en elev på hans alder og hvor langt han er i sin uddannelse.

Han har fra starten af sin uddannelse, arbejdet målrettet og motiveret og hjulpet de andre i klassen, selvom han har været den yngste.

Han arbejder som en smed der har været udlært i flere år, det gælder både teoretisk og praktisk. Tobias har rigtig mange gode løsninger på problemstillinger der opstår når man som arbejder med prototyper som smed.

Han er det største talent jeg har haft i flere år. Lige nu er han i gang med hans svendeprøve og han laver et vildmandsbad, med fyr og det hele, jeg har vedhæftet et par billeder til understøtte hvad jeg har skrevet mht. løsninger bl.a. ved ophæftning.

 

Filip - Smed Tønder

Han er meget behjælpsom over for sine medstuderende. Fagligt nysgerrig og ikke bange for at søge nye udfordringer. Han har pli. altid i godt humør og fagligt dygtig