Vi skaber

talent og innovation

Se mere »

Vi skaber bæredygtighed

Se mere »
16.06.23

Høje forventninger og store ønsker til GerDa-projektet

I går afholdte det dansk-tyske uddannelsesprojekt GerDa sit officielle kick-off på EUC Syd i Sønderborg. Konferencen samlede omkring 75 deltagere fra både Danmark og Tyskland og markerede begyndelsen på et ambitiøst Interreg-projekt.

GerDa-projektet er et samarbejde mellem seks erhvervsskoler fra begge lande, samt Universität Flensburg og Fredericia Maskinmesterskole. Projektets mål er at skabe en bæredygtig og helhedsorienteret forandringskultur i uddannelsesinstitutioner og vil dermed bl.a. bidrage til kvalificeret arbejdskraft i den grønne sektor. 

Kick-off konferencen blev en stor succes og startede med en varm velkomst af direktør Finn Karlsen fra EUC Syd. Han udtrykte sin begejstring for samarbejdet mellem de to lande og projektets potentiale: ”Samarbejdet forventes at skabe en øget forståelse for hinandens arbejdsmetoder og kulturelle forskelle. Alle parter, herunder ledere, undervisere, skolepersonale og virksomhedsansatte er involveret i samarbejdet.” Et grundlæggende aspekt i projektet vil derudover være dannelsesaspektet. Dannelsen omkring bæredygtighed og de 17 verdensmål skal sørge for de rette holdninger især hos eleverne og de studerende. Finn Karlsen er overbevist om, at dette vil lette implementeringen af de nødvendige ændringer i forhold til den grønne dagsorden. 

Til konferencen var der også spændende indlæg fra:

  • Michael Jørgen Hamann, direktør for Sønderborg Vækstråd
  • Stephan Kleinschmidt, Dezernent für Projektkoordination, dialog og Image i Flensborg
  • Michael Gülck fra SHIBB, Schleswig Holsteinisches Institut für Berufliche Bildung i Kiel
  • Xenia Duffy, CEO og seniorrådgiver i zeal i Aarhus

GerDa-projektet er et samarbejde mellem følgende partnere: EUC Syd (Leadpartner), IBC International Business College, Fredericia Maskinmesterskole, Berufsbildungszentrum Schleswig, HLA - Die Flensburger Wirtschaftsschule, RBZ Hannah-Arendt-Schule, Eckener-Schule Flensburg og Europa-Universität Flensburg.

Projektet vil blive gennemført i perioden 1. april 2023 - 31. marts 2026.

 
For yderligere oplysninger, kontakt

Lene Bonnen Sandholdt
Afdelingschef, International afdeling
Tlf. +45 7412 4229

eller

Ulrike Ingeborg Elfriede Patzke
AC-Fuldmægtig, International afdeling
Tlf. +45 7412 4296