Vi skaber

talenter

Svendeprøverne inden for gastronomområdet på EUC Syd sluttede på fornem vis med medaljer til både kokke og catere.

To guldmedaljer, tre sølvmedaljer og tre bronzemedaljer - det var resultatet, da elleve kokkeelever sluttede deres fire-årige uddannelse med svendeprøven på EUC Syd.

Blandt andet hev Casper Dahnke Nissen, som har været elev på Hotel Fakkelgaarden, en guldmedalje i hus. Henrik Marcussen fra Color Hotel Skagen kunne bryste sig af både en sølvmedalje og titlen som Klassen Kammerat, som bliver udloddet i samarbejde med 3F.

I samme ombæring skulle catereleverne ligeledes slutte deres uddannelse med en svendeprøve. Alle bestod, og det blev samtidig til én guldmedalje og én sølvmedalje. Kirsten Sibelus leverede en præstation, der var en guldmedalje værdi og løb også med prisen som Klassens Fighter. Sølvmedaljen gik til Mette Bjerre Knudsen.

Høje krav til eleverne 

Den endelige svendeprøve for både kokkene og caterne sætter eleverne på prøve over to dage. Den første dag får eleverne en bunden opgave med for eksempel kød eller fisk. Derefter får de en delvis fri opgave med et bundet emne, som kan være dessert, forret eller mellemret. Her skal de lave råvarebeskrivelser, kalkulation, opskrifter, fremgangsmetoder og til sidst overveje hvilken virksomhedstype, de har fremstillet deres ret til.

På dag to skal eleverne i køkkenet, hvor caterne har 2½ time og kokkene har 3½ time til deres to retter. Efter den praktiske del skal de ved en mundlig eksamen uddybe opgaverne, før de får deres eksamenskarakter.

Fælles for anretningerne både for kokkene og caterne er at kvaliteten, smag, tilberedninger og ikke mindst æstetikken er i højsædet, og dette er klare fokuspunkter når der voteres. Der bliver fra EUC Syds side lagt meget vægt på at anretningerne er flotte at se på, at de har smag og at råvarerne der bliver brugt er af høj kvalitet.