Vi skaber talenter

15.05.20

Bæredygtighed i uddannelser

Vi er med upfront

EUC Syd og vores vicedirektør Hans Lehmann har været en del af ProjectZero siden starten i 2007, Hans Lehmann har desuden været med i ProjectZero A/S-bestyrelsen siden 2014, og sidste år blev han valgt som bestyrelsens formand.

Hans blev forleden - som det måske fremgår af billederne - interviewet til avisen i forbindelse med sit arbejde for ProjectZero. De står foran vores Indgang Syd i Sønderborg ved den store skulptur Kundskabens Port – også kaldet Pi.

 

Bæredygtighed er et emne, der optager os meget på EUC Syd, og Hans er en af drivkræfterne bag, at skolen konstant indtænker og arbejder med bæredygtighed og CO2-udslip helt konkret omkring fx energiforbrug, affaldssortering, ingen brug af gift på vores grønne områder, skolens biler udskiftes til el, gas eller hybrid, vi indtænker bæredygtighed i form af genbrug, materialer og energirigtige løsninger, når vi bygger og renoverer.

Samtidig er det også en stor del af uddannelserne på EUC Syd, og vi udvider hele tiden og arbejder ud fra en bæredygtig tankegang.

Teknisk Gymnasium, alle vores erhvervsuddannelser og hele det store efteruddannelsesområde på EUC Syd blev fra 2016 certificeret af UNESCO, og i 2019 blev vi den første tekniske skole i Danmark, der er Verdensmålsskole.

  

  

                         

Det betyder konkret, at vi inden for alle fag har forpligtet os til at inddrage de 17 verdensmål i læreplanerne, mange af vores uddannelsesaktiviteter fokuserer på at fremme et eller flere af målene for bæredygtig udvikling, og vi udbyder og udvikler løbende kurser og efteruddannelse til håndværkere, hvor fokus er på at håndtere energiforbrug og CO2-besparelse.

Lige nu udvikler vi online kurser til bl.a. bygge- og anlægsområdet sammen med BCSyd, og vi er i dialog med Teknologisk Institut omkring efteruddannelse af vores undervisere. Især erhvervsuddannelserne og efteruddannelserne spiller en stor rolle når vi skal sikre de rigtige kompetencer til den grønne omstilling og de forventede indsatser, der følger med Klimaloven og regeringens kommende Klimaplaner.