Vi skaber talenter

29.10.21

Sydjysk Eltekniq er kåret som Årets Læreplads

Sydjysk Eltekniq ApS fra Sydals har vundet Årets Læreplads 2021 og blev i går, torsdag d. 28. oktober, kåret ved festligheder og overrækkelse af gaver og blomster. Virksomheden er valgt på baggrund af en indstilling fra Richard Stanley Hellman, som er under uddannelse og i lære som elektriker hos Sydjysk Eltekniq.

Richard Stanley Hellmans chef Lars Paulsen og hans ansatte modtog prisen, som blev overrakt af EUC Syds direktør Finn Karlsen. Det hele blev afholdt hos EUC Syd i Sønderborg.

Noget af det Richard bedst kan lide ved sit arbejde hos Sydjysk Eltekniq er, at der er frihed under ansvar. At han får muligheden for at udfordre sig selv og lære nyt.

”Og så er det fedt, at jeg kan lave det, jeg synes er spændende,” fortæller han og tilføjer med et smil: ”I hvert fald når de rigtige opgaver kommer ind.”

Richards chef Lars Poulsen fortæller, at det er første gang, at arbejdspladsen er blevet kåret til Årets Læreplads, og han er utroligt stolt. ”Jeg er sindssygt stolt. Og det kan I også være,” siger Lars til de cirka 20 medarbejdere, som var med til fejringen. Lars lægger stor vægt på, hvordan virksomheden i fællesskab løfter hinanden, og medarbejderne komplimenterer hinanden med deres forskelligheder. Og så er han selvfølgelig meget glad for, at Richard værdsætter sin arbejdsplads – og det kan han også mærke i hverdagen.

Og dette gode sammenhold kunne man tydeligt mærke, da virksomheden sammen fejrede kåringen. Der var smil, højt humør og interne jokes mellem de ansatte.

Lars fik på Sydjysk Eltekniqs vegne overrakt årets præmie af EUC Syds direktør Finn Karlsen. Det var en Sangfugl fra Kay Bojesen, et diplom og en buket blomster. Richard fik også en lille præmie for den flotte indstilling – nemlig en buket og et gavekort, så han kan gå ud og købe lidt til sig selv.                                                                       

Tilstede var Richards kolleger fra Sydjysk Eltekniq samt Finn Karlsen og Richards faglærer Ole Jednoral.

 

___________________________

”Det er det perfekte læringsmiljø,” og ”man kan selv komme med ønsker til, hvad man har brug for at dygtiggøre sig inden for.” Sådan skriver Richard blandt andet om Sydjysk Eltekniq i sin indstilling til Årets Læreplads. 

Richard fortæller også:

  • Allerede fra dag 1 i mit praktikforløb, blev jeg givet ansvar og viden.
  • Jeg fik lært en masse faglige ting på byggepladsen og kollegerne brugte tid på at forklare og ikke mindst lære mig hvad formålet var.
  • Efter et år er jeg medansvarlig på et stort projekt, jeg bliver spurgt ind til mine meninger og ideer til hvordan vi griber projektet an og er med til at styre vores indlejningsfolk.

 

Richards konklusion er: ”sidst men ikke mindst er det en læreplads med fokus på det enkelte individ.” På baggrund af hans flotte indstilling er Sydjysk Eltekniq kåret Årets Læreplads 2021 i området.

Billede