Vi skaber talenter

25.10.16

Vitfoss præmieret som Årets Læreplads fra EUC Syd

Virksomhedernes indsats er vigtig i uddannelsen af faglærte

Solen skinnede varmt fra en blå himmel, da lager- og logistiklærling Mette Kolb mødte op på EUC Syds adresse på Lundsbjerg i Aabenraa til præmieoverrækkelse sammen med tilsynsførende og lagerforvalter Leif Rasmussen og produktionschef Sharif Popal fra produktionsvirksomheden Vitfoss, der ligger i Gråsten.

Der er mange erhvervsskoleelever, der synes, at netop deres arbejdsplads fortjener at blive Årets Læreplads, men det var Mette Kolbs indstilling af Vitfoss, som løb med sejren.

EUC Syds direktør, Finn Karlsen overrakte blomster, billede og en erkendtlighed til Mette, og derudover var bl.a. EUC Syds bestyrelsesformand Thorkild Jakobsen, vicedirektør Bente Lyck-Damgaard og de fleste fra ledelsen tilstede.

- For EUC Syd er Årets Læreplads en vigtig begivenhed, sagde direktør Finn Karlsen, og fortsatte: - Virksomhedernes indsats betyder rigtig meget i uddannelsen af de unge, og det store arbejde, der gøres for at inkludere lærlingene, give dem udfordringer, men også passe på dem, vil vi gerne fejre.

EUC Syd modtog i år 36 indstillinger fra tilfredse elever, der ønskede at hædre deres fantastiske kolleger og lærepladser begrundet indenfor områderne: faglighed, kollegialt, socialt og ledelses-/vejledningsmæssigt.

Valget af Årets Læreplads på erhvervsskolerne har siden 1999 haft til formål at synligøre og fremhæve de arbejdspladser, der er uundværlige for erhvervsuddannelserne, hvor eleverne skiftevis er på skole og i praktik ude i arbejdslivet. Hvert år kårer Danske Erhvervsskoler Årets Læreplads blandt alle de danske virksomheder, der har ansat lærlinge eller elever fra en erhvervsskole.

Vitfoss går nu videre til den nationale konkurrence, hvor Danske Erhvervsskoler til november finder nr. 1, 2 og 3 blandt de lokale vindere fra alle landets erhvervsskoler.