Vi skaber talenter

27.03.19

Vores Skills-deltagere

Et stolt EUC Syd præsenterer de 5 Skills-deltagere, som skal konkurrere i Næstved d. 4. - 6 . april.

 

 

Daniel Stief Hansen er 19 år og fra Aabenraa – Ernæringsassistent

Daniel er ved at uddanne sig til ernæringsassistent i Aabenraa og har læreplads ved Abena A/S, som ligeledes ligger i Aabenraa.

At deltage i SKILLS kræver utrolig meget, men Daniel har valgt at deltage for at få en ny udfordring, præsentere sit fag og sidst men ikke mindst, fordi han er stolt af at være udtaget.

”Daniel er hurtig og effektiv og har været god til at bevæge sig mellem det at fokusere på Skills og passe sit 2. hovedforløb”, fortæller hans lærer Maria Vendelbo Madsen. Daniels træning har forløbet over 3 måneder og været både anstrengende og hård.

”Det der er fedt ved mit fag er, at vi får lov at gå så meget i dybden. Ved SKILLS glæder jeg mig mest til er at se de andre deltagere, og jeg forventer at få mere erfaring og viden ud af min deltagelse.”

 

Jonas Stengaard Pedersen er 24 år og fra Grinsted – Automatiktekniker

Jonas er ved at uddanne sig til automatiktekniker og har allerede en uddannelse som IT-supporter. Han har praktikvirksomhed ved Danfoss A/S og har herigennem kvalificeret sig til DM Skills 2019.

”Jeg har valgt at uddanne mig til automatiktekniker, fordi da jeg arbejdede som IT-supporter ved et firma (GPV Tarm) var de maskiner i produktionen meget spændende, og jeg kunne se, at i fremtiden ville sammenspillet mellem IT og maskiner være meget mere tæt. Og det er selve den del, der fik mig til at læse videre.”

Jonas stiller op til DM i Skills og glæder sig til at få lov at vise hvad han kan:

”Jeg ser helt klart frem til at se de andre lærlinge og deres kunnen inden for deres respektive områder. Jeg er mest nervøs over selv at skulle deltage og arbejde med tilskuere på; men jeg glæder mig meget til at mærke stemningen og kunne bevise mit værd.”

 

Ida Klintø Hansen er 19 år og fra Padborg – Flisemurer

Ida har vidst siden hun gik i 8., at hun ville være murer og er i dag en af de få elever, som har kvalificeret sig til at deltage i Skills 2019.

For Ida handler hendes deltagelse bl.a. om at bevise, at hun kan følge med drengene, og at man ikke behøver at kunne løfte 100 kg for at være murer.

”Jeg glæder mig rigtig meget til en ny oplevelse og til at se, hvordan de andre deltagere arbejder. Jeg har valgt at deltage, fordi jeg godt kan lide at få oplevelser, som man ikke så tit får mulighed for.”

Ida har trænet i omkring 2 uger og har brugt mange timer på det.

”Min træning har været god men nogle gange irriterende, fordi jeg hele tiden træner det samme, for at blive rigtig god.”

 

Julie Vohs Jacobsen er 19 år og fra Rødekro – Frisør 

Uddanner sig på Stegholt i Aabenraa hvor de i år har hele 2 frisørstuderende, som har kvalificeret sig til Skills 2019.

Julie bliver beskrevet af sin lærer Hanne Lau Rasmussen som en elev, der virkelig brænder for frisørfaget og konkurrencefrisering.

For Julie har træningen stået på i to måneders tid, hvor der blevet brugt mange timer på at øve de forskellige teknikker, som hun skal bruge under Skillskonkurrencen.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at se de andre deltagere, og se hvad de stiller op med. Jeg synes konkurrencer er rigtig fede, så jeg glæder mig til at kunne udfordre mig selv i en presset situation.”

 

Victoria Saf Vest er 21 år og fra Sønderborg – Frisør

Victoria har læreplads ved Salon Manhatten i Sønderborg og beskrives af sin underviser Hanne Lau Rasmussen som en elev med faglig stolthed og som virkelig brænder for faget.

”Min træning har været meget hård, men virkelig effektiv” lyder det fra Victoria, som har trænet i et par måneder, hvor de har haft lange og meget hårde dage.

”Det jeg glæder mig allermest til er at føle nervøsiteten og adrenalinen suse gennem kroppen lige før konkurrencen starter. Og at få et bedre indblik i konkurrenceverdenen inden for frisørfaget, og se de andre deltagere. Jeg har glædet mig til at deltage i Skills fordi konkurrencedelen i faget altid har interesseret mig, og jeg kan godt lide at presse og udfordre mig selv.”