Vi skaber talenter

16.01.18

EUC Syd er stærkt repræsenteret ved DM i Skills

Når Danmarksmesterskaberne i Skills løber af stablen d. 18.-20. januar i MCH Arena i Herning, er EUC Syd stærkt repræsenteret og har hele fem elever med som deltagere inden for fem forskellige fag.

De fem deltagere ved DM i Skills er:

• Amalie Søndergård-Petersen – Ernæringsassistent, praktikvirksomhed Mad og Måltider.
• Anders Lunding Nielsen – Murer, praktikvirksomhed Lars Johanning.
• Daniel Moos – Træfagenes Byggeuddannelse, praktikvirksomhed Søgård Byg.
• Martin G. Krongaard - VVS-energiteknik, praktikvirksomhed Fredslund VVS.
• Søren Lolk – Automatiktekniker, praktikvirksomhed Danfoss Power Solutions.

Deltagerne konkurrerer i 3 dage om at blive Danmarks bedste i deres respektive fag og konkurrencen er hård. Der er i år tilmeldt 42 fag og ca. 300 unge håndværkere har kvalificeret sig til DM.

Sidste år blev begivenheden besøgt af små 63.000 gæster, så Skills har haft vokseværk siden det første DM i 2011, hvor der var 180 deltagere og 12.500 tilskuere.

Fra EUC Syd deltager bl.a. Amalie Søndergård-Petersen, som er under uddannelse til ernæringsassistent. Amalie er 22 år og fra Gråsten:
”Jeg ser meget frem til at repræsentere EUC Syd i mit fag til mesterskaberne. Noget af det jeg glæder mig mest til, er at vise mig selv og andre, hvordan en målrettet hård træning kan lykkes og resultere i nogle fantastiske og sjove konkurrencedage i hyggeligt selskab med de øvrige deltagere”.

Fra EUC Syd kommer også deltager Daniel Moos, der er 20 år, bor i Lundtoft og netop blevet færdig med uddannelsen til tømrer. Daniels undervisere beskriver ham som et naturtalent, der i høj grad evner at løse komplekse tømreropgaver såsom vanskelige snit og samlinger. Og så elsker Daniel at udfordre sig selv, og brænder for både Skills og udfordringen.

Endnu en af vores elever, der er kvalificeret til at deltage er Søren Lolk, der er 21 år, kommer fra Tåsinge og i gang med uddannelsen til automatiktekniker:
”Jeg glæder mig til at konkurrere indenfor mit fag, se hvad de andre kan og hvor god jeg egentlig selv er. Jeg glæder mig til vise Danmark og andre mit fag og håber det kan inspirere andre til at gå samme vej”.
DM i Skills begynder torsdag 18. januar klokken 9.00 med en åbningsceremoni ved undervisningsminister Merete Riisager, og det slutter på lørdag den 20. januar kl. 15.30, hvor det er statsminister Lars Løkke Rasmussen, der kårer de nye Danmarksmestre.

Mere om Skills