Vi skaber talenter

15.10.21

Bygningssnedker fra EUC Syd leverede flot arbejde ved regionsmesterskab

Opgaven var klar, da fem elever deltog ved Regionsmesterskabet for snedkere hos EUC Syd i Aabenraa. Og selvom det ikke blev en udtagelse til DM i Skills for EUC Syd-eleven Lars Van Itersum, er han meget tilfreds med sin indsats.

Regionsmesterskabet for bygnings- og møbelsnedkere er netop blevet afholdt hos EUC Syd i Aabenraa. Fem elever fra tre skoler i regionen deltog i arrangementet: EUC Syd, SDE Vejle og SESG Svendborg. De fem elever havde 12 timer fordelt over to dage til at færdiggøre et projekt. Bygningssnedkerne fik til opgave at lave en vinduesramme, og mesterskabets møbelsnedker skulle lave en lille skrivepult.

På dagen arbejdede de fem lærlinge fokuseret. Lars Van Ittersum fra EUC Syd fortalte torsdag formiddag, med kun få timer tilbage til projektet, at alt gik efter planen. ”Det går godt. Stille og roligt. Jeg er tilfreds med det, jeg har lavet.”

Hos møbelsnedkerne vandt Amalie Levandovski Fuchs, fra Syddansk Erhvervsskole, som i år også var den eneste deltagende møbelsnedker i regionen. Hun skal altså med til DM i Skills 2022, hvor hun får selskab af regionens bedste bygningssnedker, Ebbe Hansen fra SESG Svendborg, samt Emma-Kathrine S. Jensen fra SESG Svendborg, som fik en andenplads.

Op til regionsmesterskabet havde alle fem elever arbejdet hårdt på deres skoler, så de var helt forberedte. Samtidig fik alle deltagere stor støtte fra deres mestre. Det kræver ifølge de tre lærere, som var med under mesterskabet, en vis person at deltage i de her mesterskaber. Derfor var det vigtigt, at det var de helt rigtige elever, som deltog. Heldigvis var alle fem helt klar på at deltage, da de blev spurgt, og stemningen mellem dem var god.

Fra lærernes synspunkt handler mesterskaberne i stor grad om, at eleverne får den gode oplevelse. Som Peter Krog, faglærer på EUC Syd, fortæller: ”Vi vil gerne sikre, at de får et endnu større ønske om at dygtiggøre sig. Hvis de tør springe ud i det, får de en fed oplevelse, og de bliver klogere både fagligt og personligt.”

Årets deltagere blev bedømt ud fra en række fastlagte kriterier, som afgør vinderne. Amalie og Ebbe leverede altså på dagen det bedste resultat over en række parametre. Alle deltagere får dog diplomer, som kan vedlægges cv’et. De tre kommende DM-deltagere skal nu i træningsforløb, som deres mestre støtter op om. Deres faglige kunnen skal finpudses, og de skal prøve forskellige teknikker af, hvilket alle tre glæder sig til.

Billede

Lars Van Ittersum fra EUC Syd

Billede

Venstre mod højre : Lars Van Ittersum, EUC syd – Emma-Kathrine S. Jensen, SESG Svendborg – Ebbe Hansen, SESG Svendborg – Leif Plischke, SE Vejle – Amalie Levandovski Fuchs, SE Vejle. Venlig hilsen