Vi skaber talenter

03.10.16

Kokkeeleverne fra EUC Syd kom på overarbejde til Gourmetfestival i Aabenraa

Casper Nielsen og David Lee Duffey var blandt de fem udsendte kokkeelever fra EUC Syd, som serverede mellem 3- og 4000 smagsprøver til de besøgende hos Gourmetfestival 2016 i Aabenraa.

Eleverne er i gang med deres 2. hovedforløb på kokkeuddannelsen, og som led i deres uddannelse skulle de selv udvikle opskrifterne, samt lave mundsmagene til Gourmetfestivalen, som blev afholdt i Shop i City. I alt deltog 30 udstillere inden for den gastronomiske verden til festivalen, hvor de mødte op med en masse forskellige produkter.

Ved kokkeelevernes stand havde de rygende travlt med at servicere de mange gæster, og smagsløgene blev da også forkælet. Casper Nielsen, der er elev hos Fakkelgården og David Lee Duffey, kokkeelev hos Restaurant Bind producerede små smagsprøver, som bestod af terrine af kalv og gris, syltet rødkål og sennepsmayonaise. Desserten bestod af lagkagebund med hvid chokolademousse og mynthegelé. Opskrifterne er komplicerede, og det kræver en vis faglighed at kunne fremmønstre sådanne retter. Maden blev velmodtaget og eleverne måtte arbejde på højtryk for at følge med efterspørgslen. 

 

Læs meget mere om eleverne og opskrifterne på www.gourmetfestival.nu