Vi skaber talenter

09.03.18

Indisk besøg på EUC Syd mandag d. 12. marts

En indisk delegation besøger i næste uge Danmark for at blive klogere på uddannelse

Mandag d. 12. marts og fire dage frem får EUC Syd i Sønderborg og tre andre erhvervsskoler rundt om i Danmark besøg af en række delegerede fra indiske universiteter. Besøget er et led i forberedelserne af en tættere samarbejde.
 
På de indiske universiteter er de specielt interesserede i vores høje faglighed og vores kompetencer til at undervise i og udføre mange forskellige håndværk, ligesom ’Applied Science’ – det anvendelsesorienterede i vores erhvervsuddannelser og det tætte samarbejde vi har med store og små virksomheder - er noget af det, som de indiske udsendte er meget interesserede i at høre mere om.
 
Vicedirektør på EUC Syd, Hans Lehmann, tager imod delegationen på mandag og siger:
 
”Jeg glæder mig meget over, at man fra Indien viser den store interesse i dansk uddannelse og sender nogle dygtige folk hertil for at blive klogere på de danske uddannelser og kompetencer. Vores samarbejde kan forhåbentlig resultere i bl.a. solid og lærerig eksport af knowhow til Indien”.
 
EUC Syd efteruddanner også virksomheders medarbejdere i sammenhæng med de behov virksomhederne har for kompetente medarbejdere, og netop samarbejdet mellem uddannelse og virksomheder er en mangel i Indien. I Indien er der lanceret det store program ’Skilling India’, der netop går ud på at uddanne håndværkere, som landet har stor mangel på. Det er også i rammerne af ’Skilling India’, at dette samarbejde mellem de danske erhvervsskoler og de indiske universiteter skal indgå.