Vi skaber talenter

31.05.18

Innovation Camp Bornholm 11.-15. juni

Mød deltagerne

Jacob Larsen, automatiktekniker og fra Ærø 

Jacob Larsen_ICB2018

Jacob er 19 år gammel og i lære ved Danfoss Power Electronics i Gråsten og siger: 

Jeg fandt uddannelsen på uddannelsesguiden.dk bl.a. ved hjælp af værktøjet Jobkompasset. Det er en spændende uddannelse med en god blanding af bl.a. elektronik og mekanik, og noget af det bedste ved at blive automatiktekniker er, at der er så mange forskellige ting, man kan arbejde med, når man er færdig.

Jeg glæder mig til Camp Bornholm, fordi det lyder meget spændende at kunne møde andre fra andre dele af landet og inden for andre fag. Det bliver nok rigtig sjovt at arbejde sammen med dem, og jeg tror jeg kommer til at lære noget om, hvordan man kan arbejde sammen som en gruppe, og hvordan man arbejder mest effektivt, hvilket man jo kan bruge bagefter.

Alexander Sørensen, elektronikfagtekniker på EUX og fra Hvidovre

Alexander Sørensen_ICB2018

Alexander er i lære ved Grundfos i Bjerringbro og siger:

Jeg synes, at elektronik er spændende. Det er meget teknisk, og det er grundlaget for al ny teknologi, så derfor fandt jeg en uddannelse, der havde med det at gøre.

I Grundfos spurgte de, om jeg ville med på IC Bornholm, og det sagde jeg ja til. Det bliver sjovt at få udfordringer, som er noget andet end jeg plejer at lave. Jeg håber at få nogle nye måder at tænke på i forhold til opgaver og projekter.

Emil Jensen, automatiktekniker på EUX og fra Odense

Emil Jensen_ICB2018
Emil er i lære ved Grundfos i Bjerringbro og siger:

Jeg bliver færdig i sommeren 2020. Jeg har valgt uddannelsen, fordi der er en god variation inden for el og mekanik. Programmering er helt klart det fedeste, og automatikteknik er lige mig.

Jeg fik tilbuddet om at være med på Camp Bornholm og tænkte, at det en god chance for udfordring og udvikling, og så er det noget helt andet end den normale hverdag.

Magnus Ask Hansen, industritekniker fra Sønderborg

Magnus Ask_ICB2018 

Magnus er i lære ved Danfoss Power Solution i Nordborg og siger:

Jeg har haft tanke på uddannelsen til industritekniker siden 7. kl., og efter et møde med Danfoss ved Skills sidste år, kom jeg til jobsamtale og derefter gik det hurtigt med, at jeg fik læreplads.

Noget af det bedste ved mit fag er, at man skal tænke i nye måder at lave opgaver på, og jeg glæder mig til IC Bornholm og har mange tanker om, hvad jeg mon skal lave derovre. Men det bliver spændende, og jeg er en af dem, der er god til at skabe sammenhold.

Frederik Buster Hansen, automatiktekniker og fra Hjørring

Frederik Buster Hansen, ICB2018Frederik har læreplads i Hjørring ved Novo Nordisk, Frederik siger:

Der er meget el og fejlfinding i denne uddannelse, og noget af det bedste er, at der er så stor diversitet i opgaverne, og så bliver vi som lærlinge også tit involveret i udviklingsprojekter. Jeg kan lide udfordringer, og for tiden er jeg i gang med et projekt med min bror om at lave en lille el-bil, som vi kan køre i. Det er lærerigt at bygge og sammensætte en el-bil, og det er en læreproces i sig selv også med indkøb af de forskellige dele.

Jeg glæder mig til at se Bornholm, som jeg aldrig har været på før. Jeg ser frem til at blive udfordret også på min intelligens gennem de opgaver, vi bliver udsat for,
og regner da også med at stifte nye bekendtskaber.

Tom Thomsen, IT support/datatekniker fra Sønderborg

Tom Thomsen, ICB2018 Tom er praktikelev på EUC Syd og siger:

Jeg er færdig med uddannelsen om ca. 2 år. IT har altid fanget min interesse, og så lægger jeg vægt på, at jeg har meget frihed i arbejdet i det her fag. Jeg kan lide udlandsophold og har fx boet i Frankrig og på Tenerife, og IT er et alsidigt fag, som kan anvendes alle steder i verden.

Jeg er med i Camp Bornholm, fordi jeg elsker nye udfordringer og ser frem til at møde nye og gerne anderledes mennesker.

 

Nikolas Zdralic, data og kommunikationsuddannelsen med speciale i programmering og fra Padborg

Nikolas Zdralic, ICB 2018 
Nikolas er halvvejs gennem uddannelsen og praktikelev på EUC Syd. Han siger:

Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg synes, det er spændende og jeg får en masse ny information, jeg også kan bruge i min hverdag og fritid. Desuden er det en meget fremtidssikret uddannelse, da der er IT i størstedelen af verdenen, så der burde ikke være problemer med at finde arbejde i fremtiden. Jeg fik en læreplads som skolepraktikant, og det er jeg rigtig glad for.

Jeg ser frem til Camp Bornholm hvor jeg forventer at møde nye mennesker og at blive udfordret og få ’vredet’ hjernen.

 

Frederik Andersen, elektronikfagtekniker og fra Vojens

Frederik Andersen, ICB 2018 
Frederik er 25 år og skolepraktikant på EUC Syd og siger:

Det er udmærket at være i praktik på skolen, da man kommer meget bredt rundt inden for de forskellige ting, man kan arbejde med. Noget af det bedste ved faget er teorien, og at der er rigtig meget logisk tænkning. Og så er alsidigheden omkring hvad man kan arbejde med, nok det bedste ved denne uddannelse.

Innovationscampen er et spændende initiativ, da man kommer ud og møder nye mennesker, med en anden tilgang til tingene, end man lige selv har. Jeg håber meget på workshops, som udfordrer mig til og tænke i nye retninger.

Marius Smoc, datatekniker med speciale i infrastruktur og fra Kolding

Marius Smoc, ICB 2018 Marius er 33 år og i praktik på PC Syd. Marius siger:

Jeg er uddannet it-supporter og har 2½ år tilbage på uddannelsen til datatekniker. Jeg jeg har valgt min uddannelse, fordi jeg synes, IT er en spændende branche. I IT arbejder man smart, og der er udvikling nærmest fra dag til dag, så det kræver, at man er parat til at følge med udviklingen – det man vidste i går kan nærmest være forældet i dag.

Det glæder mig, at min mester og skole har valgt mig blandt mange andre til at være med på Camp Bornholm, og jeg ser frem til udfordringerne og at prøve noget helt nyt. Mit håb er, at vi kommer hjem som Innovation Camp-vinderne ;-).

 

Sandra Jeanette Dalsig, automatiktekniker og fra Lolland

Sandra er 23 og i gang med sidste år af uddannelsen. Sandra siger:

Da jeg havde afsluttet gymnasiet, havde jeg svært ved at finde ud af, hvad jeg ville, men undersøgte automatikteknik nærmere og besluttede mig for at tage grundforløbet - og nu er jeg ved at være færdig. Jeg står i lære hos Novo Nordisk i Måløv, hvor jeg har været super glad for at tilbringe mine lærlingeår. Jeg er rigtig glad for at uddannelsen rummer så bredt et område, da jeg godt kan lide at mine dage ikke er ens, og at man får lov til både at bruge både hænder og hoved hver dag. Så dejligt at formå at vælge rigtigt første gang.

Jeg tager Camp Bornholm som det kommer. Så jeg håber det bliver en lærerig uge med samarbejde, gode opgaver og en oplevelse rigere.

Herudover deltager:

Martin Graversen

Mathias Rysgaard Rømer