Vi skaber talenter

06.09.18

Første aften med frisørklubben

Elevklubben på frisøruddannelsen var en stor succes. 19 friske frisørelever mødte op som en fantastisk start på den nye klub og lærerteamet er super glade over fremødet og opbakningen fra eleverne

Efter at have budt alle velkommen, hvor eleverne bl.a. blev informeret om tanker og visioner med klubben og om alt det praktiske i forhold til at være en del af elevklubben, introduceredes konkurrencefrisør Dorthe Damm, som førte eleverne med ind i en helt anden gren af frisørverdenen nemlig konkurrencedelen.

Eleverne fik indblik i, hvordan det er at konkurrere og på så højt et plan, som Dorthe Damm excellerer i - hvor meget træning, der skal lægges i det og hvordan de allerede som elever kan starte med at træne op til det første Danmarks Mesterskab.


Konkurrence i hår er hård

Dorthe fortalte om sine oplevelser med at deltage i de mange forskellige konkurrencer også Europa Mesterskaber og Verdens Mesterskaber og havde medbragt en masse af sine færdige ’konkurrencehoveder’ så eleverne kunne få et indblik i al den træning, der skal lægges for dagen.

- Vi er i læreteamet på EUC Syds frisørafdeling stolte og beærede over, at vi har fået et samarbejde i stand med Dorthe Damm, som fremover vil bistå vores elever, der ønsker at stille op i konkurrencer. Vi kan ikke få mere kompetent træner til eleverne, siger Pia Hansen, der underviser ved frisørerne og er en af initiativtagerne bag Elevklubben. Og hun fortsætter:

- Der er allerede to af vores elever, der stiller op til næste DM, der er d. 28. oktober, og vi håber, at flere af eleverne er blevet så inspirerede af aftenen, at de også har fået lysten til at stille op. Med Dorthe Damm som coach, er de klædt rigtig godt på og i gode hænder, fortsætter Pia Hansen.

 

 

 

Fire af eleverne fra Elevklubbenfra venstre bagest: Sanne Grau i lære hos mbys qiffure og Ditte Jessen i lære hos Hair by Ilse. Forrest: Line Hellesø i lære hos Salon Delux og Ida Skøtt i lære hos Tago

En af deltagerne var elev Ida Skøtt, der er i lære ved Salon Tigo i Ribe. Hun siger:

- Det er en virkelig god idé med den Elevklub og fedt, at lærerne gør det for vores skyld. Det er en rigtig god mulighed for frirum, og vi kan inspirere hinanden, lære af hinanden og blive bedre. Det er rart, at vi elever nu fremover mødes en gang i måneden med lærerne - specielt når vi er på job i salonerne og ikke ses ellers. Det var spændende, at Dorthe Damm fortalte omkring konkurrencefrisering! Hun er inspirerende, og man får selv lyst til at prøve at stille op til konkurrence.

Den næste klubaften er den 3. oktober, hvor eleverne mødes og træner. Planen er, at der fremover hver anden måned er træning og hver anden er kursus med besøg fra de forskellige samarbejdspartnere.

Billede
Billede
Billede