Vi skaber talenter

19.05.17

8. klasse-besøg på SIB

Drenge fra Gråsten Skole ser på byggepladser og uddannelser

Mads, Laurits og Martin fra 8. klasse på Gråsten Skole har været på besøg på Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning (SIB), hvor de var på nogle byggepladser og bl.a. så forskellige muligheder for at arbejde indenfor struktør-, tømrer- og elektrikerfagene.

Drengene fik også selv lov at prøve et par ting. Lærlingen på billedet er ved at uddanne sig til struktør, og især en af skoledrengene, som ellers har overvejet at blive chauffør på lastbiler, blev meget tændt på struktørfaget - hvor de jo også arbejder med store køretøjer og maskiner. Han kendte slet ikke til arbejdet som struktør.

Erhvervsskolens praktikpladskonsulent Finn Møller Petersen deltog i arrangementet og informerede om hvordan erhvervsuddannelserne er opbygget - om forholdet mellem virksomhedspraktik og skoleophold og om indholdet af uddannelserne.

Arrangementet var kommet på benene og iværksat af SIBs direktør Torben Golles, fordi SIB gerne vil vise de unge, hvad man kan uddanne sig til hos dem. Og vi fik lov at være med – og gør det gerne igen.