Vi skaber talenter

14.10.16

Vitfoss er Årets Læreplads 2016

Lager- og logistikoperatørelev Mette Kolb vinder med sin indstilling af Vitfoss

Dommerkomiteen på EUC Syd har været samlet og fundet vinderen af Årets Læreplads 2016:

Det er virksomheden Vitfoss fra Gråsten.

Vitfoss rådgiver, med udgangspunkt i landmandens behov, i værdiskabende løsninger gennem individuelt tilpassede gårdblandinger til den animalske produktion. Endvidere tilbydes en række specialprodukter, som mælkeerstatninger, desinfektion og andre unikke problemløsere.

Virksomheden er indstillet af lager- og logistikoperatørlærling Mette Kolb, der bl.a. i sin nominering skriver, at der vises tillid, idet hun som lærling får lov at arbejde selvstændigt og tage et ansvar, man hjælper hinanden på tværs af opgaver, Vitfoss tager hensyn til individuelle behov og har fx været fleksibel ift. Mettes arbejdstider, Mette får opbakning og kan koble indlæringen på skoleforløb med sit arbejde i hverdagen, og ikke mindst har virksomheden valgt at oprette en ekstra elevplads til Mette, da hun pludselig stod uden, fordi den gamle virksomhed flyttede udenlands:

”Samlet set kan jeg se at det jeg lærer på skoleforløbene er noget jeg kan bruge og noget der bliver brugt i hverdagen, hvilket igen giver en forståelse for mine arbejdsopgaver samt deres betydning for logistikken i virksomheden”.

EUC Syd afholder en festlighed med præmieoverrækkelse tirsdag d. 25. oktober. 

Om Årets Læreplads på EUC Syd

  • EUC Syd modtog i år 36 nomineringer til Årets Læreplads inden for 14 forskellige fag lige fra bl.a. automatiktekniker, skorstensfejer til mekaniker, ernæringsassistent og frisør
  • Lærlingene er i lære overalt i landet i virksomheder i Sønderjylland som Nordborg, Sønderborg, Kruså, Aabenraa og Tønder, men vi har også tilfredse elever i virksomheder i fx Herning, Grenå, Esbjerg og Gentofte.
    72 % af nomineringerne var fra drenge og 28 % fra piger
  • Muligheden for at deltage i Årets Læreplads og indstille sin virksomhed blev her i efteråret sendt til ca. 1.100 tilknyttede lærlinge, og det svarer til, at 3,2 % har deltaget
  • Det er derfor en meget stor ære som virksomhed at blive indstillet, og være blandt den lille eksklusive elite, hvor lærlingene gør sig anstrengelser og bruger tid og kræfter på at argumentere for virksomheden og medarbejderne i virksomheden, stor eller lille, som hver dag arbejder for at give lærlingen en spændende, lærerig og alsidig praktiktid, har et godt samarbejde med skolen og er med til at dygtiggøre de unge mennesker, så de får en rigtig god faglig uddannelse

Om Årets Læreplads landsdækkende

Det næste der sker er, at vi sender Vitfoss videre i den landsdækkende konkurrence. Danske Erhvervsskoler-Lederne udvælger i starten af november tre virksomheder fra hele landet, og d. 17. november er der så landsdækkende kåring i København af Årets Læreplads 2016 nr. 1, 2 og 3.

EUC Syd-virksomheder på landkortet

  • I 2015 blev PLR-Production nr. 2 landsdækkende, indstillet af en industriteknikerelev Grzegorz Leonhard.
  • I 2013 vandt Restaurant Fakkelgården den landsdækkende konkurrence og blev Årets Læreplads i Danmark med indstilling fra kokkeelev Christina Dunker.
     

Se mere om konkurrencen på hjemmesiden: Årets Læreplads