Vi skaber talenter

12.09.16

Vi får ufaglærte i arbejde

EUC Syd har lige gennemført et betonforløbskursus på 6 uger for ufaglærte, der står som ledige ved jobcentrene. Her blev alle 14 på kurset garanteret en praktikplads i en virksomhed ved kursets begyndelse, og 10 af dem er nu ansat i faste stillinger.

Jobcentrene i Sønderborg, Tønder, Aabenraa og Haderslev er leverandører af deltagere til de forløb som bliver tilrettelagt i samarbejde med virksomhederne.

’Vi synes, kurserne er en kæmpe succes, og jobcentrene står i kø for at få flere på kurserne, da mange af vores deltagere får job bagefter’, siger uddannelseskonsulent H.C. Thorsen.

Flere af de ledige ufaglærte har måske været i en virksomhed i mere end 30 år, så det er en kæmpe udfordring for dem rent identitetsmæssigt pludseligt at stå uden arbejde. EUC Syd hjælper med at afklare medarbejdernes kompetencer og får dem uddannet, så de bliver attraktive medarbejdere i nye virksomheder. 

Det er ikke altid, at de ufaglærte kursister er de bedste til at sælge deres kompetencer i virksomhederne. De kan først rigtigt begå sig, når de står med værktøjet i hånden. Derfor sætter EUC Syd ikke de målrettede kursusforløb i gang, med mindre der er fundet praktikpladser på forhånd. På den måde får virksomheden mulighed for at se medarbejderen og de nyerhvervede kompetencer an inden en eventuel fastansættelse. 

’Vi har kørt flere forskellige forløb, hvor vi dels har uddannet medarbejdere til Melgaard i Aabenraa, vi har kørt et industriforløb på vores skole i Tønder og senest et betonforløb i Haderslev. Alle kursusdeltagere er garanteret en praktikplads, og vi kan se, at mange af dem bliver fastansat efterfølgende. I praktikperioden viser medarbejderne deres værd, og det bliver synligt for virksomheden, hvilke kompetencer medarbejderen har tilegnet sig’, fortsætter H. C. Thordsen. 

Det næste hold er fyldt op
Det næste betonforløb er planlagt til den 26. september, holdet er fyldt op, og allerede nu er der praktikpladser som deltagerne kan vælge iblandt.Kurserne er alle kendetegnet ved, at det er fagligt stærke undervisere fra EUC Syd, der er tilknyttet.

EUC Syd har undervisere, som har arbejdet med feltet i mange år, både praktisk men også pædagogisk. Derfor borger det for kvalitet, når en medarbejder kan fortælle i virksomheden, at han har taget kursusforløbet der.EUC Syd forsøger at give kursisterne et fagligt løft og en faglig stolthed, som de kan tage med videre. Endvidere er samarbejdsevne og vilje, en ting skolen prioriterer højt. Det kan direktøren for TD Møller i Skærbæk skrive under på. Han er selv i tidernes morgen blevet undervist af faglærer Jens Erik Sørensen. 

’Hvis en ansøger fortæller mig, at han har været igennem et betonforløb ved Jens Erik Sørensen fra EUC Syd, så behøver han ikke at komme i praktik hos mig først, så ansætter jeg ham bare direkte’, siger Dirch Møller. 

TD Møller er specialiserede i betonarbejde og betonkonstruktioner til industri, landbrug og privatbyggeri og det er også dem, der forestår udvidelsen på LINAK, en virksomhed med hovedkvarter i Guderup på Als og mere end 2.000 medarbejdere i 35 lande.