Vi skaber talenter

27.06.19

Robotsvejsning

Vi udbyder AMU-kursus i svejserobot. Kurset har en varighed på 5 dage, og foregår på to helt nye ABB Compacktwelder (svejserobot) med ESAB 4004i svejseværk.

På EUC Syd i Tønder har vi fået en svejserobot til industriens kursister, som skal lære at håndtere robotsvejsning i deres virksomhed.

Kursisterne har som oftest ingen robotkendskab og bruger de første par dage til at arbejde grundlæggende med robotbetjening.

Derefter arbejdes der specifikt med at få styr på at programmere robotten til at kunne svejse. Robotten kan udstyres til MAG og MIG svejsning – til hhv. jern og aluminium.

Kursisterne får til opgave at programmere hver en sekvens af det færdige program. På filmen er der benyttet forskellige svejsestillinger og forskellige pendlinger. Det kaldes pendling, når svejsepistolen laver cirkulære og siksak-bevægelser, og pendling bruges også, når en person svejser i hånden.

Den sorte slange som robotten har med forsyner svejsepistolen med tråd og gas. På filmen drejer robotten svejsepistolen meget, når den bevæger sig fra vinkelemnet til det cirkulære emne, og den drejning er nødvendig for at slangen kan komme med hele vejen rundt 360 grader. Det er noget af det, der skal tages hensyn til i programmeringen - at slangen er i den rigtige position inden start af programmering.

Få oversigt over datoer for svejsekurserne her.