Vi skaber talenter

17.06.16

Mirit Glas i Vojens får årets Efteruddannelsespris 2016

VEU Center Syds uddeling af Efteruddannelsesprisen tilfalder i år virksomheden Mirit Glas fra Vojens.

Mirit Glas har specialiseret sig inden for industriglas og serieproduktion og leverer en bred vifte af individuelle glasprodukter til det professionelle marked.

Mirit Glas er en lille og solid virksomhed med 8-10 ansatte i produktionen i Vojens, og hver medarbejder har sit speciale. Det gør selvfølgelig at produktionen er følsom i forhold til fravær - som f.eks. ved uddannelse. Ikke desto mindre har Keld Lauridsen, der er den daglige leder, fokus på kompetenceudvikling og er indstillet på, at alle i virksomheden skal tilbydes et uddannelsesforløb.

     -  Først var det nedgang i produktionen, der gjorde, at vi tog kontakt til VEU Centeret, men timingen viste sig at være helt rigtig, og efter, at konsulenten var her og fortalte om mulighederne, er efteruddannelse blevet en vigtig opgave for os, siger Keld Lauridsen.

Billede

Hos Mirit Glas er uddannelse således i højsædet med specialisering og opkvalificering, og virksomheden formår at bruge de værktøjer, der ligger til rådighed - f.eks. bliver Jobcenteret inddraget i forhold til at finde en kandidat, der kan indgå som afløser/i rotation i teamet, når en af de faste medarbejdere er på kursus.

      -   Jeg er blevet overrasket over de muligheder, der er både fagligt og økonomisk, fortsætter Keld Lauridsen. Vi har kunnet søge om godtgørelse som refusion vedr. aflønning i kursusperioder og rent fagligt har VEU Centeret sammensat og nyoprettet kurser, så vi og vores medarbejdere får præcis det ud af det, som vi har brug for.

VEU Centeret havde sit første besøg i virksomheden i efteråret 2015 og har siden gennemført samtaler, vejledninger og uddannelsesplanlægning med alle medarbejdere, og det har medført, at på trods af virksomhedens forholdsvis lille størrelse, har der været brug for at kræfter i både VUC Syd, Udviklingscenter Syd, EASV-Vejen og EUC Syd har skullet inddrages, for at dække behovet. Alene i 2016 vil Mirit Glas afvikle omkring 90 dages undervisning, og da deres glasproduktion er så unik, har der ikke været standard-kursustilbud inden for AMU, der dækkede kompetencen bl.a. i oplæring i vandskæring og hærdning, så VEU Centeret har måttet sammensætte og planlægge et specialkursus.

Det er hele samarbejdet og virksomhedens indstilling, der nu skal honoreres, og derfor får Mirit Glas VEU Centerets efteruddannelsespris 2016.Mirit Glas var Danmarks første glashærderi, etableret i 1952, og det er i dag 3. generation, der viderefører den håndværksmæssige tradition. Selve produktionen finder sted i Sønderjylland, mens hovedkontoret er placeret i København.