Vi skaber 

arbejdsglæde

06.02.18

Gamle maleteknikker bliver videregivet og holdt i live

I disse uger er der på EUC Syd i Sønderborg gang i penslerne i et AMU-efteruddannelseskursus i anvendelse af ældre maleteknikker

Der er godt fyldt op på de forskellige hold, og kursisterne lærer bl.a. om forgyldning, som handler om belægninger med tynde blade i guld, sølv eller slagmetal – eller kursus i ’Trompe l’oeil’, der er en gammel fransk maleteknik, hvor man forsøger at gøre det umuligt for øjet, at skelne mellem et malet og et virkeligt objekt.

Det er faglærer Berit Dethlefsen, der underviser. Hun er uddannet bygningsmaler, og fandt hurtigt ud af, at det var den kreative del af malearbejdet, hun synes er spændende. Hun valgte derfor at tage til Bruxelles, hvor hun i 6 måneder gik på en af Europas mest eftertragtede skoler. Her lærte hun de gamle maleteknikker, hvor nogen af dem er i brug på EUC Syd-kurserne for tiden. Berit er meget engageret i teknikkerne, som hun lærer fra sig og giver videre på kurserne.

Kursisterne har mange forskellige baggrunde – bl.a. er der både selvstændige, malersvende, en designer og en udvekslingsstuderende. De har dog alle det til fælles, at de gerne vil dygtiggøre sig og lære nye teknikker.

Annemette Klit er selvstændig designer og har sit eget firma, ’TheClayPlay’. Hun er uddannet på Kolding Designskoles keramiklinje, hvorefter hun begyndte at sælge keramik - nu laver hun akvarelprint.

”Jeg er her på kurset, fordi jeg gerne vil ud og lære noget nyt – derfor er det godt at bruge de her AMU-kurser”

På kurset er også franske Maële. Hun uddanner sig til maler, og er for tiden i Danmark i 6 måneder, hvor hun både har været på skolen i Aabenraa, været ude at arbejde i en virksomhed og på dette kursus. Hun synes kurset er rigtig spændende og kan rigtig godt lide at være kreativ.

Teknikkerne man lærer på kurserne i maleteknikker er utroligt givende, og kan hjælpe kursisterne til at tænke mere kreativt.

”Det er svært at skulle tænke så kreativt, når man er vant til, at det som regel bare skal være lige linjer – her skal man prøve at tænke lidt anderledes. Men det er rigtig sjovt at prøve noget nyt og dygtiggøre sig”, siger selvstændige Per Wolf, som er her med en af sine ansatte.

Se vores andre AMU-efteruddannelser på vores hjemmeside: https://www.eucsyd.dk/amu-efteruddannelse/